Teamcoaching

Wij zijn gespecialiseerd in het ondersteunen van bedrijven op hun weg naar een 'lerende organisatie'. Onze focus ligt daarbij op het coachen, adviseren en begeleiden van professionals, zodat zij zichzelf en hun team optimaal kunnen ontwikkelen. Maar wat betekent het precies?

  • Het versterken van je complete team
  • Geeft richting aan je doelen en ambities
  • Zorgt voor vernieuwde verbinding en werkplezier
Delen:
Algemeen

Over Teamcoaching

Waarom ben je lid van dit team? Wat verbindt jou met dit team? Wat is jouw unieke bijdrage aan dit team? Wat is de gezamenlijke uitdaging en doelstelling en waarom is dit team in staat om deze uitdaging aan te gaan?

Om achter de motivatie van een team te komen, stellen we deze vragen.
Maar wat is de gezamenlijke uitdaging en doelstelling? Waarom is dit team in staat om deze uitdaging aan te gaan? Wat is de collectieve ambitie en hoe maken we dit team sterk en waardevol voor de organisatie.

Door het beantwoorden van deze vragen kom je langzaam bij de reden waarom dit team een goed functionerend team is.

Wij gaan graag in gesprek om te inventariseren waar wij de individuele teamleden kunnen ondersteunen of richting kunnen geven aan hun collectieve ambitie, hun individuele rol en in hun rol binnen het team. Door de collectieve ambitie van een team gezamenlijk te beschrijven en er daarna op te sturen is het resultaat veel meer dan de som der delen.

De inhoud van de training

  • Beschrijving van het team; wat maakt dit team een team
  • Waar liggen de krachten en uitdagingen van dit team
  • Waar liggen persoonlijke krachten en uitdagingen die het team laten groeien of laten stagneren
  • Verbeteren van de communicatie in het team
  • Zichtbaar maken van de doelstellingen en de gezamenlijke ambitie
  • Richting geven aan de vertaling van de doelstelling naar de klant
  • Verhogen van het werkplezier


Tot slot willen we nog een kleine stap verder gaan om het belang van collectieve ambitie en sterke teams onder de aandacht te brengen:

Dr. Jef van den Hout heeft onderzoek gedaan naar teams en onder andere de collectieve ambitie. Hij kwam tot de conclusie dat als alles klopt; de juiste mensen, op de juiste plek, op het juiste moment, er harmonieuze energie ontstaat: ook wel FLOW genoemd. Collectieve ambitie is hier een belangrijk onderdeel van. FLOW is het moment dat het resultaat van de groep meer is dan de som der delen. Je vergeet de tijd, je vergeet de omgeving en je gaat volledig op in je taak. Dit is die kracht.

Bron: www.flowconcepts.nl

Wat u verder nog moet weten over deze training

Zeer praktische, op maat gemaakte coaching waarbij op een leuke en interactieve manier met het team gewerkt wordt. Toegespitst op de specifieke wensen, behoeften en situatie van uw team en de medewerkers.

Lindenhaeghe heeft uitstekende trainers in huis
Lindenhaeghe heeft uitstekende trainers in huis