Service en contact

Heeft u een vraag of een opmerking? We helpen u graag!
STAP-regeling
Hoe kan ik het STAP-budget aanvragen?

1. Meld je aan voor een opleiding of training bij Lindenhaeghe
Om een STAP-budget aan te kunnen vragen, meld je je eerst via de website van Lindenhaeghe aan voor een STAP-opleiding of -training. Dit doe je door op een opleidingspagina te klikken op de 'Bestel met STAP'-button. Je rondt de bestelling af en ontvangt een reserveringsbevestiging met het STAP-aanmeldingsbewijs. Dit aanmeldingsbewijs heb je nodig voor het indienen van de STAP-aanvraag bij het UWV.

2. Dien de aanvraag in bij het UWV
In de handleiding lees je hoe je via het UWV STAP-portaal het STAP-aanmeldingsbewijs indient en de subsidieaanvraag voltooit.

Het indienen van subsidieaanvragen is mogelijk binnen verschillende aanvraagtermijnen, die elk twee maanden duren. Dien jouw subsidieaanvraag mét het STAP-aanmeldingsbewijs in binnen de juiste aanvraagtermijn. De startdatum van jouw opleiding of training is hiervoor bepalend. Zo dient jouw opleiding te starten ná 4 weken vanaf aanvraagdatum bij het UWV en vóór 3 maanden na het einde van de aanvraagtermijn. Valt jouw training of opleiding binnen deze periode? Dan zit je goed, en kun je de aanvraag via het UWV STAP-portaal indienen.

Daarnaast wordt de subsidie toegekend middels de methode: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Wacht dus niet te lang met het indienen van de aanvraag. Het zou zonde zijn als je nét te laat bent.

Wanneer de aanvraag door het UWV wordt goedgekeurd, wordt de aanmelding voor de opleiding bevestigd. Je kunt nu de opleiding of training volgen. Houd er rekening mee dat Lindenhaeghe geen invloed heeft op het wel of niet toekennen van het STAP-budget aan een cursist.

Meer informatie over het aanvraagproces.