Service en contact
Kun je het antwoord op jouw vraag niet vinden? Wij helpen je graag verder. Je kunt mailen naar support@lindenhaeghe.nl of bellen naar 030 – 693 23 48 (tussen 9u-17u). Heb je vragen over de fusie? Kijk op fusie.lindenhaeghe.nl.
Service en contact

Wat is de nieuwe opzet van de Opleiding CFP vanaf april 2023?

Vanaf 2023 komt het vakbekwaamheidsbouwwerk voor (Certified) Financieel Planners er anders uit te zien. Het nieuwe bouwwerk is gericht op vier profielen en een breed basisfundament. Het brede fundament stelt de financieel planner in staat om integraal te kunnen adviseren; de keuzeprofielen zorgen voor verdieping.

Dit betekent dat de Opleiding CFP er in 2023 ook anders uit gaat zien. Voor de opleiding die dit jaar (2022) nog start en de examens die in de eerste helft van 2023 plaatsvinden, blijven de huidige leerdoelen van kracht (met dien verstande dat getoetst zal worden volgens actuele wetgeving). De opleiding CFP die start in het voorjaar van 2023 (examen in oktober 2023), is gebaseerd op de nieuwe opzet.

Momenteel is de Federatie van Financieel Planners nog bezig met het formuleren van de leerdoelen voor het nieuwe vakbekwaamheidsbouwwerk. Deze zijn naar verwachting medio december 2022 gereed. Ook de leerdoelen t.a.v. de verplichte vaardigheden zijn halverwege december bekend.

Zodra de leerdoelen bekend zijn, zullen wij in deze Veelgestelde Vraag verwijzen naar de pagina waarop de leerdoelen gepubliceerd zijn. Het aangepaste studiemateriaal zal begin 2023 beschikbaar komen.

Lees hier meer over de wijzigingen in CFP-vakbekwaamheidsbouwwerk

Deze Veelgestelde Vraag is geüpdatet op 24 oktober 2022