Service en contact
Kun je het antwoord op jouw vraag niet vinden? Wij helpen je graag verder. Je kunt ons mailen of bellen.
Service en contact

Hoe herstel ik mijn beroepskwalificatie?

Heb jij jouw Wft-PE-examen niet op tijd gehaald? Dan gaat de betreffende adviesbevoegdheid verloren. Dit betekent dat je niet langer mag adviseren. Je adviesbevoegdheid kan op drie manieren hersteld worden:

1) Het opnieuw halen van alle benodigde (initiële) Wft-diploma's (inclusief Wft Basis)

2) Door het doen van het bijzonder Wft-PE-examen. Lees hier hoe je een Bijzonder Examen boekt.

3) Door het halen van een hoger Wft-diploma

Belangrijk om te weten: Een adviesbevoegdheid kan niet hersteld worden met terugwerkende kracht. Je mag pas weer adviseren op het moment dat de beroepskwalificatie hersteld is.

Een voorbeeld uit de praktijk
Behaalde je jouw PE examen Adviseur Schadeverzekering Particulier of Vermogen niet? Dan is er naast het behalen van het Bijzonder Examen Adviseur Schadeverzekering particulier of Vermogen een extra mogelijkheid om jouw adviesbevoegdheid te herstellen via het behalen van de bovenliggende initiële Wft module:

• Het behalen van de initiële Wft module Schadeverzekeringen Zakelijk om de verloren adviesbevoegdheid voor Adviseur Schadeverzekering Particulier te herstellen.

• Het behalen van de initiële Wft module Hypothecair Krediet of Pensioen om de verloren adviesbevoegdheid voor Adviseur Vermogen te herstellen.

Het voordeel van deze manier is dat je niet hoeft te wachten op de examenperiode voor Bijzondere Examens én maar één i.p.v. twee initiële Wft modules hoeft te behalen en bovendien verkrijg je hiermee een extra beroepskwalificatie.

Dit kan dus alleen wanneer je de Wft topmodule uit de betreffende straat nog niet behaald hebt.