Service en contact

Heeft u een vraag of een opmerking? We helpen u graag!
Mijn examens
Hoe herstel ik mijn beroepskwalificatie?

Heb jij jouw Wft-PE-examen niet op tijd gehaald, dan gaat de betreffende adviesbevoegdheid verloren. Dit betekent dat je niet langer mag adviseren. Je adviesbevoegdheid kan op drie manieren hersteld worden:

1) Het opnieuw halen van alle benodigde (initiële) Wft-diploma's (inclusief Wft Basis)

2) Door het doen van het bijzonder Wft-PE-examen

3) Door het halen van een hoger Wft-diploma

Wat is het Bijzonder Wft-PE-examen?
Dit examen is een escape voor adviseurs die er niet in slagen op tijd hun PE-examen te halen. En het is bijzonder omdat het op meerdere punten afwijkt van de gewone PE-examens.

  • Het is zwaarder omdat het wordt samengesteld uit ontwikkelingen van de afgelopen drie jaar én algemene vaardigheden en competenties van de betreffende module.
  • Het is duurder vanwege de hogere leges.
  • Er zijn minder examenmomenten (elke vier maanden)
  • Totdat de aan het diploma gekoppelde adviesbevoegdheid is hersteld, mag je niet meer adviseren.


Waar boek je dit examen?

Wanneer jij gebruik wil maken van de mogelijkheid om je adviesbevoegdheid te herstellen middels het Bijzondere PE-examen, neem dan contact met ons op. Onze medewerkers kijken samen met jou welke examen je moet boeken, wanneer je dit kunt boeken en hoe jij je kunt voorbereiden en hoe de inschrijving gedaan moet worden.

Maatwerk
Het Bijzonder PE-examen is een maatwerkproduct van Lindenhaeghe. Het bestaat uit een advies, online voorbereidingsmateriaal en een examenrecht. Studiemateriaal en examenrecht kun je los boeken, advies en hulp bij het boeken krijg je er standaard bij.

  • inventarisatiegesprek met één van onze medewerkers
  • Toegang tot online studiemateriaal (relevante PE-onderwerpen, Microlearnings, E-learning, Oefenexamens en toegang tot Slim Leren)
  • Examenrecht


Hoe boek je het Bijzonder Examen, klik hier.

Wat je verder nog moet weten:

Een adviesbevoegdheid kan niet hersteld worden met terugwerkende kracht. Je mag pas weer adviseren op het moment dat de beroepskwalificatie hersteld is.

Een voorbeeld uit de praktijk

Behaalde je jouw PE examen Adviseur Schadeverzekering Particulier of Vermogen niet? Dan is er naast het behalen van het Bijzonder Examen Adviseur Schadeverzekering particulier of Vermogen een extra mogelijkheid om jouw adviesbevoegdheid te herstellen via het behalen van de bovenliggende initiële Wft module:

• Het behalen van de initiële Wft module Schadeverzekeringen Zakelijk om de verloren adviesbevoegdheid voor Adviseur Schadeverzekering Particulier te herstellen.

• Het behalen van de initiële Wft module Hypothecair Krediet of Pensioen om de verloren adviesbevoegdheid voor Adviseur Vermogen te herstellen.

Het voordeel van deze manier is dat je niet hoeft te wachten op de examenperiode voor Bijzondere Examens én maar één i.p.v. twee initiële Wft modules hoeft te behalen en bovendien verkrijg je hiermee een extra beroepskwalificatie.

Dit kan dus alleen wanneer je de Wft topmodule uit de betreffende straat nog niet behaald hebt.