Service en contact

Heeft u een vraag of een opmerking? We helpen u graag!
Mijn examens
Hoe boek ik het Bijzonder Wft-PE-examen?

Heb jij jouw Wft-PE-examen niet op tijd gehaald, dan gaat de betreffende adviesbevoegdheid verloren. Dit betekent dat je niet langer mag adviseren. Je adviesbevoegdheid kan op drie manieren hersteld worden:

1) Het opnieuw halen van de alle benodigde (initiële) Wft-diploma's --> Lees hier meer

2) Door het halen van een hoger Wft-diploma --> Lees hier meer

2) Door het doen van het bijzonder Wft-PE-examen

Wat is het Bijzonder Wft-PE-examen?
Dit examen is een escape voor adviseurs die er niet in slagen op tijd hun PE-examen te halen. En het is bijzonder omdat het op meerdere punten afwijkt van de gewone PE-examens.

  • Het is zwaarder omdat het wordt samengesteld uit ontwikkelingen van de afgelopen drie jaar én algemene vaardigheden en competenties van de betreffende module
  • Het is duurder.
  • Er zijn minder examenmomenten (elke vier maanden).
  • Totdat de aan het diploma gekoppelde adviesbevoegdheid is hersteld, mag je niet meer adviseren.


Wil je meer weten over de inhoud en samenstelling van de Bijzondere Examens en voor welke PE-periode(s) je het Bijzonder Examen kunt inzetten, bekijk dan deze link van het CDFD. Kijk onder de Samenstellingsdocumenten van de Bijzondere Examens.

Waar boek je dit examen?

Wanneer jij gebruik wil maken van de mogelijkheid om je adviesbevoegdheid te herstellen middels het Bijzondere PE-examen, neem dan contact met ons op. Onze medewerkers kijken samen met jou welke examen je moet boeken, wanneer je dit kunt boeken en hoe jij je kunt voorbereiden en hoe de inschrijving gedaan moet worden.

Maatwerk
Het Bijzonder PE-examen is een maatwerkproduct van Lindenhaeghe. Het bestaat uit een advies, online voorbereidingsmateriaal en een examenrecht. Studiemateriaal en examenrecht kun je los boeken, advies en hulp bij het boeken krijg je er standaard bij.

  • inventarisatiegesprek met één van onze medewerkers
  • Toegang tot online studiemateriaal (relevante PE-onderwerpen, Microlearnings, E-learning, Oefenexamens en toegang tot Slim Leren)
  • ExamenrechtWat je verder nog moet weten

Een adviesbevoegdheid kan niet hersteld worden met terugwerkende kracht. Je mag pas weer adviseren op het moment dat de beroepskwalificatie hersteld is. H

Het eerstvolgende examenmoment
Elk kalenderjaar zijn er drie momenten waarop de bijzondere examens worden. Voor 2022 zijn dit de volgende momenten:

  • 24 oktober t/m 30 oktober 2022 (inschrijven tussen 4 juli t/m 25 september 2022)
  • 27 februari t/m 5 maart 2023 (inschrijven tussen 31 oktober 2022 t/m 29 januari 2023)


Deelnemen? Neem contact op met onze Supportafdeling.