E-learning Sancties

Met de e-learning Sancties, gericht op CDD-professionals, maak je kennis met de belangrijkste onderwerpen rondom sancties. Wat zijn de sancties? Wat houdt de sanctiewetgeving in? En welke sanctierisico’s zijn?

Bestellen met STAP? Lees hier meer over de STAP-regeling.

 • Sancties
 • Studiebelasting 7 uur
 • Certificaat
Delen:
Algemeen

De e-learning Sancties

Over de e-learning

Met de e-learning Sancties, gericht op CDD-professionals, maak je kennis met de belangrijkste onderwerpen rondom sancties. Wat zijn de sancties? Wat houdt de sanctiewetgeving in? En welke sanctierisico’s zijn? De e-learning focust op het doen van onderzoek, het herkennen van sanctierisico’s en biedt verdiepende kennis over het onderwerp die vervolgens in de praktijk kan worden toegepast. Zo weet je na afloop sanctierisico’s te identificeren en er binnen jouw rol als specialist adequaat naar te handelen.


Over CDD
Customer Due Diligence, ook bekend als KYC (Know Your Customer), is een onmisbaar onderdeel van een integere bedrijfsvoering. Om te voorkomen dat financiële instellingen worden misbruikt voor witwassen van geld of het financieren van terrorisme wordt er verwacht dat zij hun klanten kennen en alleen klantrelaties aangaan die hun integriteit niet kunnen schaden.

Als het gaat om financieel-economische criminaliteit vervullen financiële instellingen een poortwachtersrol. Het is hun taak om de integriteit van de financiële sector te bewaken. Het is dus van belang om goed op te hoogte te zijn van de relevante wet- en regelgeving. Onze CDD-opleidingen slaan een brug tussen de wet- en regelgeving en de werkpraktijk. Door kennis te hebben van Customer Due Diligence (CDD) en deze kennis ook mee te nemen in je praktijk, kun je bijdragen aan de integriteit van de financiële sector.

Voor wie is deze e-learning bedoeld?
Deze e-learning is bedoeld voor professionals die in hun rol te maken hebben met direct of indirect klantcontact en wiens functie raakvlakken heeft met CDD. De e-learning is interessant voor eenieder die meer verdiepende kennis op wil doen en zich verder wil ontwikkelen op het gebied van sancties.

Wat levert de e-learning mij op?

 • Aan het einde van de e-learning weet je wat sancties inhouden en begrijp je het belang ervan.
 • Begrijpen wat de relevantie van sancties binnen CDD en compliance is.
 • Je kent de sanctiegerelateerde wet- en regelgeving.
 • Je kan sancties binnen de internationale (handels)context plaatsen en begrijpt de verhouding van sancties binnen CDD.
 • Je weet risicovolle sanctierisico’s en situaties te herkennen en op basis van professioneel beoordelingsvermogen in de praktijk toe te passen


De inhoud van de e-learning
De E-learning Sancties behandelt verschillende onderwerpen op het gebied van sancties, sanctierisico’s en sanctiewetgeving. Er wordt een vertaalslag gemaakt naar het CDD-onderzoek en biedt handvatten om de verdiepende kennis toe te passen in de praktijk. De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Sanctie risico’s; wat sancties zijn, onderscheid economische en financiële sancties, het wettelijke kader en de rol van de Europese Unie en OFAC
 • Toezichthouders en relevante instanties; wat de rol van DNB, AFM en overige relevante instanties is in relatie tot sancties
 • Internationaal zakendoen; gesanctioneerde landen, personen, organisaties, goederen en diensten
 • CDD en sancties; wat sanctierisico inhoudt, mitigerende factoren en overtreding van sanctiewet- en regelgeving

Over de e-learning
Vooropleiding is niet verplicht. Basiskennis op het gebied van CDD is een pre. Na afronding van de e-learning ontvang je een certificaat van deelname. Studiebelasting is 7 uur.

Algemene voorwaarden
ICP Opleidingen & Coaching BV is onderdeel van Delta Capita Group en als specialistisch opleidingspartner verantwoordelijk voor de content en verzorging van de CDD-opleidingen. Op deze opleiding zijn de algemene voorwaarden van ICP Opleidingen & Coaching BV van toepassing. Door je in te schrijven voor deze opleiding ga je akkoord met de algemene voorwaarden van ICP Opleidingen & Coaching BV.

Ben je enthousiast en ben je op zoek naar meer verdieping op het gebied van CDD?
Met de E-learning CDD Professional gaan we dieper in op de theorie en leer je de benodigde kennis om werkzaam te zijn als CDD Professional. Daarnaast bieden we ook de Praktijkmodule CDD Professional aan. Tijdens deze driedaagse training ga je op interactieve wijze aan de slag met actuele en uitdagende casuïstiek uit de CDD-praktijk.

Online Studeren
Online Studeren

Over de prijs

 • Exclusief btw
  De prijs van dit product is exclusief btw
 • Studie- en oefenmaterialen
  Alle materialen worden online klaargezet
 • Diverse betaalmogelijkheden
  Mogelijkheid om in 3 termijnen te betalen
 • Persoonlijke leeromgeving
  Inclusief benodigd studiemateriaal
Partner stelt zich voor

Delta Capita

Delta Capita
An amazing KYC learning experience.

Delta Capita is een wereldwijde leverancier van managed services, technologieoplossingen en consulting. Delta Capita heeft een unieke combinatie van ervaring in de financiële dienstverlening en technologische innovatiecapaciteit. Delta Capita werkt samen met de ’s werelds beste financiële instellingen om hen te helpen aan de regelgeving te voldoen, de werkzaamheden te vereenvoudigen, kosten te verlagen en hun bedrijfsmodellen te innoveren en toonaangevende financiële technologie te benutten.

De Delta Capita Academy staat voor staat voor kennis en expertise binnen het domein van CDD.

Wij prikkelen, stimuleren en dagen de deelnemers uit het beste uit zichzelf te halen. Door onder andere gebruik te maken van actuele casuïstiek, verschillende werkvormen en een participatieve aanpak lukt het ons om zowel kwalitatief hoogwaardige maatwerk- en standaardopleidingen aan te bieden.

Wij geloven namelijk dat een continue kwalitatieve mix van e-learning, classroom training en coaching on-the-job leidt tot het beste resultaat.

Studiemateriaal

Wat krijg ik bij deze opleiding?

Je ontvangt de volgende materialen:
online leeromgeving
Online Leeromgeving

Alle benodigde materialen (en/of opdrachten) vind je hier

Certificaat van deelname
Certificaat van deelname

Na afloop van deze training ontvang je een certificaat van deelname

Bovenwettelijk
Bovenwettelijke opleiding

Ga voor een toppositie met deze opleiding

Anderen bekeken ook

Klaar om te bestellen?