Wat leer je tijdens de PE SEH / EFA training (Echt)Scheiding

Update (01-02-17):
Op dit moment is de PE SEH niet meer boekbaar, binnenkort plannen wij nieuwe data in en wordt de inhoud aangepast.

Als mensen uit elkaar gaan, heeft dat gevolgen voor hun financiën. De eigen woning speelt een grote rol, maar ook de fiscale behandeling van het pensioen en de alimentatieverplichting zullen besproken moeten worden. Met het keuzeprogramma PE Erkend Hypotheekadviseur (Echt)Scheiding leren financieel professionals in twee interactieve trainingsdagen hoe zij de klanten in deze lastige situatie het beste kunnen adviseren.

Programma

De trainingsdagen (Echt)Scheiding vinden plaats op doordeweekse dagen van 9.30 - 16.30 uur. De training wordt gegeven op verschillende centrale locaties. Er geldt een aanwezigheidsplicht. Er is geen afsluitend examen. 

Vrijstellingen
Deelname aan het programma (Echt)Scheiding geeft automatisch vrijstelling voor de verplichte drie masterclasses PE EHP 2016. 

En: Heb jij de Opleiding RFEA gevolgd in 2016 (uiterlijke startdatum september 2016), dan krijg je met het diploma RFEA vrijstelling voor PE SEH 2016.

PE SEH 2016: keuze uit 2 onderwerpen

Voor de PE Erkend Hypotheekadviseur heb jij dit jaar de keus. Naast het onderwerp (Echt)Scheiding kun je ook kiezen voor het onderwerp ‘Oversluiten of Omzetten hypotheek en vermogensoverdracht bij Overlijden' (De drie O's).

Kennisgericht

De PE SEH (Echt)Scheiding is kennisgericht. Je voldoet aan de PE-voorwaarden wanneer je de twee trainingsdagen actief bijwoont. Er is geen instaptoets. Wel wordt verwacht dat je de PE Plus Examens voor de beroepskwalificaties Wft Basis, Consumptief krediet, Vermogen en Hypothecair krediet hebt behaald (of tenminste in de loop van 2016 behaalt).

De inhoud van de PE Erkend Hypotheekadviseur Onderdeel (Echt)Scheiding

 • Fiscale gevolgen (echt)scheiding
 • Huwelijksvermogensrecht
 • Erfrecht en erfbelasting
 • NGH
 • Pensioenverdeling en lijfrenteverrekening bij scheiding
 • Netto besteedbaar inkomen | alimentatie
Lees

Binnenkort van start bij jou in de buurt

Binnenkort plannen wij nieuwe startdata voor PE SEH / EFA 2016 Onderdeel Echtscheiding (PE Erkend Hypotheekadviseur) in. Wil jij weten wanneer of je alvast aanmelden? Neem contact met ons op via support@lindenhaeghe.nl of 030 – 693 23 48.

Wat krijg ik bij deze opleiding

 • Interactieve klassikale training

  Twee dagen les van een professional trainer
 • Studiemateriaal

  Wordt tijdens de training verstrekt

Anderen geven Lindenhaeghe een 8.4

Bo Lansdaal
(8) - ongeveer 454 dagen geleden
Doormiddel van de e-learning en de proefexamens was ik erg goed voorbereid op het examen. Toch zou ik wel een opmerking willen maken. In de proefexamens en de e-learing kwam geen vraag aan bod over jaartallen. Deze kreeg ik wel op het examen. Denk hierbij aan: Sinds januari 2013 geldt het provisieverbod in Nederland, een uitzondering hierop zijn producten die voor 2013 zijn aangevraagd en later zijn afgesloten. Tot welk jaar geldt deze uitzondering? A. 2013 B. 2014 C. 2015 D. 2016
Marrie Hornstra-Kisjes
(8) - ongeveer 438 dagen geleden
Interessante dag,korte casussen, veel gezamenlijk bespreken en ervaringen uitwisselen, vond ik erg leuk en inspirerend. Rene hield goed de leiding ondanks grote groep en hij "stond boven de stof" Iedereen kwam goed aan bod. Prima

Toelichting op de prijs

 • Exclusief btw

  De prijs van dit product is exclusief btw
 • Toeslag arrangementskosten

  € 8,95 per dag voor consumpties
 • Diverse betaalmogelijkheden

  Mogelijkheid om in drie termijnen te betalen
 • Studie- en oefenmateriaal

  Wordt tijdens de training verstrekt

Veegsessies PE SEH 2016

Update (09-11-16): veegsessies PE SEH 2016 opengesteld
In januari 2017 organiseren wij meerdere veegsessies PE SEH 2016. De diverse data - op verschillende locaties - zijn vanaf nu boekbaar. Je boekt de veegsessies via de blauwe button Bestel direct.

Let op: januari 2017 is de uiterste datum om je PE SEH 2016 in orde te brengen.

Het PE keuzesysteem SEH / EFA

Als Erkend Hypotheekadviseur heb jij dit jaar de keus. De SEH heeft ervoor gezorgd dat je kunt kiezen uit drie programma’s. Op deze manier kun jij zelf bepalen welke onderwerpen jou aanspreken. Of welk programma het best past bij jouw adviespraktijk.

Omdat 2016 een overgangsjaar is (de keurmerken SEH en EFA bestaan nog naast elkaar) kan iedere bij de SEH aangesloten adviseur kiezen uit twee onderwerpen bij Lindenhaeghe:

 1. Programma (Echt)Scheiding (zie bovenstaand programma)
 2. Programma De drie O's 
 3. Programma Bijzonder beheer
Onderdeel (Echt)Scheiding geeft vrijstelling voor PE EHP 2016

De Stichting Certificering Erkend Hypothecair Planners (St. CEHP) heeft bepaald dat het volgen van PE SEH 2016, Onderdeel (Echt)Scheiding een vrijstelling oplevert voor (de PE van) Hypothecair Planners.

PE SEH 2016, Onderdeel (Echt)Scheiding wordt door St. CEHP gelijkgesteld aan de het volgen van de drie verplichte masterclasses voor de Hypothecair Planner. Na het volgen van PE SEH Echtscheiding heb je als Hypothecair Planner voldaan aan de PE verplichting voor 2016.

Let op! De titel Erkend Hypotheekadviseur (SEH) zal verdwijnen. Binnenkort wordt de titel Erkend Financieel Adviseur (EFA) dé norm. Om de nieuwe erkenning te kunnen behalen, moeten de PE SEH-programma’s van 2014 en 2015 gevolgd zijn en moeten de (Wft) PE Plus kwalificaties voor Basis, Consumptief krediet, Vermogen en Hypothecair krediet zijn behaald.

Lees

Goed voorbereid met ons studiemateriaal

Relevante bescheiden en oefenmaterialen worden tijdens de trainingsdagen uitgereikt.

Voordelen op een rij

 • Intensieve training

  Gevarieerde werkvormen en interactieve lessen
 • PE in twee dagen

  Geen afsluitend examen
 • Bovenwettelijk en erkend

  Verplichte permanente educatie voor certificaten SHV I, II en/of III
 • Specialistische kennis

  Maak het verschil voor jouw klant

Onze trainers gaan je helpen

Onze professional trainers hebben dagelijks te maken verschillende situaties uit de echtscheidingspraktijk. Hun kennis en ervaring gebruiken ze om jou te trainen, coachen en stimuleren. Ze maken gebruik van gevarieerde werkvormen en zorgen zo voor twee boeiende, interactieve kennisdagen.


“Winnaars hebben plan, verliezers een excuus! Ik help jullie met het plan.” René Kuiper, professional trainer

Lees
Hier komt een bericht.
Een moment geduld a.u.b.

Product verwijderen

Weet u dit zeker?
Nee
Ja
Lindenhaeghe maakt gebruik van cookies voor onder meer Google Analytics en Remarketing doeleinden. Sluiten