PE: wanneer examen?

Wanneer doe je welk PE-examen?

Contact Lindenhaeghe
Toelichting

Plan jouw PE-examen voor 1 april 2025

PE-toetsing gaat in cycli. De huidige PE Wft periode loopt van 1-4-2022 tot 1-4-2025. Dat betekent dat je voor 1-4-2025 jouw PE-examens gehaald moet hebben. Tenzij je in de betreffende periode jouw Wft-diploma hebt gehaald. Dan vindt je eerstkomende PE-examen in de volgende PE-periode plaats. Toetsing gaat op ‘topmodule’. Dat wil zeggen: een hogere module geeft vrijstelling voor een lagere. Dit geldt alleen voor de permanente educatie (PE). Voor initiële (Wft-)diploma’s geldt deze vrijstellingsregel niet.

Geldigheid Wft diploma | Stappenplan PE
Om jouw Wft-beroepskwalificaties geldig te houden en om je adviesbevoegdheid niet te verliezen is het belangrijk dat jij op het juiste momenten, binnen de PE termijn, het juiste PE-examen met goed resultaat aflegt. Maar welk examen hoort bij welke module? Met het Wft PE-stappenplan zie je direct wat je wanneer moet boeken. En met welke uitzonderingen jij rekening moet houden.

Download het volledige Wft PE-stappenplan

Voorbeeldexamen PE
Je kunt je op verschillende manieren voorbereiden op je PE-examen. Dit kan zowel klassikaal als online. Wil je alvast oefenen? Bekijk dan het artikel Oefenexamen PE.

Bijzonder Examen
Heb jij in de vorige periode een PE gemist? Dan kun je je adviesbevoegdheid op verschillende manieren herstellen. Bijvoorbeeld met het Bijzonder PE Examen. Meer daarover lees je hier.