PE SEH: Virtual Classroom Betaalbaarheid vs. Haalbaarheid

 • vanaf 19 juni 2023

Inzicht geven in wat er gebeurt met het besteedbare inkomen was al belangrijk, maar wordt alleen nog maar belangrijker nu de inflatie hoog is. Maar hoe pak je dit aan? Hoe krijg je voldoende inzicht? Dit en meer komt aan bod in de virtuele PE SEH-training Betaalbaarheid vs Haalbaarheid.

 • Interactieve 2-daagse virtuele training
 • 12 SEH-punten
 • Aangeboden in nieuwe leeromgeving
Delen:
Algemeen

Virtual Classroom Betaalbaarheid vs Haalbaarheid

Over de training

Stijgende energieprijzen, hoge inflatie, een veranderende huismarkt, een hypotheekrente die weer oploopt. Hierdoor stijgen de kosten van het levensonderhoud van je klant. Zij voelen dit direct in hun portemonnee. Dit vraagt iets van je klant maar ook van jou als adviseur. Inzicht geven in wat er gebeurt met het besteedbare inkomen was al belangrijk, maar wordt alleen nog maar belangrijker. Maar hoe pak je dit aan? Klanten voelen zich regelmatig ongemakkelijk wanneer zij in gesprek moeten over hun uitgavenpatroon maar deze informatie heb jij wel nodig om tot een verantwoorde financiering te komen.

De inventarisatie is van essentieel belang. Welke maandlasten kan de klant dragen? Hoe ziet het uitgavenpatroon eruit? Welke wensen en doelen hebben zij, niet alleen nu maar ook in de toekomst? Maar hoe zorg jij ervoor dat je alle informatie boven tafel krijgt tijdens je inventarisatie? Welke vragen stel je? Hoe ga je een gesprek aan over budgetten? Hoe maak je je klant bewust van de gevolgen van een inkomensdaling en wat dit betekent voor hun uitgavenpatroon?
Hoe beoordeel je de haalbaarheid van de hypotheek op basis van de betaalbaarheid?

Tijdens twee interactieve en praktische dagen nemen we je mee in alle in’s en out’s.

We zullen de volgende onderwerpen behandelen:

 • Welke invloed inflatie en de hoge energieprijzen hebben op de portemonnee van de klant
 • Hoe je het uitgavenpatroon van de klant bespreekbaar maakt en dit als kapstok kunt gebruiken voor alle facetten van het advies
 • Wat het verschil is tussen GHF, consumptief – en netto besteedbaar inkomen en welke voor- en nadelen het heeft. En waarom adviseren op besteedbaar inkomen steeds belangrijker wordt
 • Hoe je de verschillende inkomensrisico’s, zoals arbeidsongeschiktheid en werkloosheid, begrijpelijk bespreekbaar en inzichtelijk kunt maken op basis van het besteedbaar inkomen van de klant en hoe je dit vastlegt
 • Hoe je een reproduceerbaar adviesdossier kunt opbouwen
 • Hoe je het gegeven advies kernachtig en klantspecifieke kunt vastleggen


Wat levert deze training/opleiding mij op?
Na deze training kun jij als adviseur je toegevoegde waarde vergroten en je klant écht inzicht geven in de betaalbaarheid.


Wat je verder nog moet weten over deze opleiding
Met het afronden van deze training behaal je al je benodigde PE SEH-punten voor 2023. Je behaalt namelijk 12 punten, waarvan minimaal 6 in categorie A.

Lindenhaeghe heeft uitstekende trainers in huis
Lindenhaeghe heeft uitstekende trainers in huis
Fusie Lindenhaeghe en Hoffelijk

Een vernieuwde leeromgeving

De komende periode wordt er, door de fusie tussen Lindenhaeghe en Hoffelijk, toegewerkt naar een gezamenlijk opleidingsaanbod. Verschillende opleidingen en e-learnings worden daarom overgeplaatst naar een nieuwe leeromgeving.

Boek jij deze training of e-learning? Dan krijg jij automatisch toegang tot de nieuwe leeromgeving met betere functionaliteiten en dashboarding. Meer lezen hierover? Houd de fusiewebsite in de gaten voor meer informatie over eventuele wijzigingen.

Over de prijs

 • Exclusief btw
  De prijs van dit product is exclusief btw
 • Studie- en oefenmaterialen
  Alle materialen worden online klaargezet
 • Diverse betaalmogelijkheden
  Mogelijkheid om in 3 termijnen te betalen
Permanente Educatie (PE)

PE

Alle Erkend adviseurs volgen jaarlijks Permanente Educatie (PE) waardoor hun kennis up-to-date blijft. Sinds 1 januari 2018 kan een Erkend adviseur de jaarlijkse 12 punten op geheel eigen wijze invullen. In de brochure op deze pagina lees je daar meer over.

Startdata en locaties

Wanneer kan ik beginnen

Start wanneer jij wilt op een centraal gelegen locatie in Nederland

Item startdatum1
Studiemateriaal

Wat krijg ik bij deze opleiding?

Bij de training krijg je het volgende
Online Studeren
Virtuele training

Onze trainers staan voor je klaar

Item interactie vakgenoten transparant
Interactie met vakgenoten

Breid je netwerk uit tijdens de training

PE passed stempel
PE-punten

Jouw PE-punten zijn weer binnen!

Item toptrainer
Een TOP-trainer

Onze TOP-trainers zijn de kers op de taart

Anderen bekeken ook

Klaar om te bestellen?