Wat leer je tijdens de PE SEH / EFA training (Echt)Scheiding

Als mensen uit elkaar gaan, heeft dat gevolgen voor hun financiën. De eigen woning speelt een grote rol, maar ook de fiscale behandeling van het pensioen en de alimentatieverplichting zullen besproken moeten worden. Met het keuzeprogramma PE Erkend Hypotheekadviseur (Echt)Scheiding leren financieel professionals in twee interactieve trainingsdagen hoe zij de klanten in deze lastige situatie het beste kunnen adviseren.

Update (09-11-16): Veegsessies PE SEH 2016 opengesteld
In januari 2017 organiseren wij diverse veegsessies PE SEH 2016. Diverse data zijn vanaf nu boekbaar. Je boekt de veegsessies via de blauwe button 'Bestel direct'.

Programma

De trainingsdagen (Echt)Scheiding vinden plaats op doordeweekse dagen van 9.30 - 16.30 uur. De training wordt gegeven op verschillende centrale locaties. Er geldt een aanwezigheidsplicht. Er is geen afsluitend examen. 

Vrijstellingen
Deelname aan het programma (Echt)Scheiding geeft automatisch vrijstelling voor de verplichte drie masterclasses PE EHP 2016. 

En: Heb jij de Opleiding RFEA gevolgd in 2016 (uiterlijke startdatum september 2016), dan krijg je met het diploma RFEA vrijstelling voor PE SEH 2016.

PE SEH 2016: keuze uit 2 onderwerpen

Voor de PE Erkend Hypotheekadviseur heb jij dit jaar de keus. Naast het onderwerp (Echt)Scheiding kun je ook kiezen voor het onderwerp ‘Oversluiten of Omzetten hypotheek en vermogensoverdracht bij Overlijden' (De drie O's).

Kennisgericht

De PE SEH (Echt)Scheiding is kennisgericht. Je voldoet aan de PE-voorwaarden wanneer je de twee trainingsdagen actief bijwoont. Er is geen instaptoets. Wel wordt verwacht dat je de PE Plus Examens voor de beroepskwalificaties Wft Basis, Consumptief krediet, Vermogen en Hypothecair krediet hebt behaald (of tenminste in de loop van 2016 behaalt).

De inhoud van de PE Erkend Hypotheekadviseur Onderdeel (Echt)Scheiding

 • Fiscale gevolgen (echt)scheiding
 • Huwelijksvermogensrecht
 • Erfrecht en erfbelasting
 • NGH
 • Pensioenverdeling en lijfrenteverrekening bij scheiding
 • Netto besteedbaar inkomen | alimentatie
Lees

Wat krijg ik bij deze opleiding

 • Interactieve klassikale training

  Twee dagen les van een professional trainer
 • Studiemateriaal

  Wordt tijdens de training verstrekt

Anderen geven Lindenhaeghe een 8.4

Erik Rauwerda
(2) - ongeveer 398 dagen geleden
Als je eenmaal de vragen hebt beantwoord, dan blijven de antwoorden staan. Dus herhalen kun je niet doen, en dat is juist nodig bij Wft-Vermogen dat 26 hoofdstukken bevat. De E-learning gebruik ik daardoor nooit meer, wel de map.
Oort
(8) - ongeveer 427 dagen geleden
Goede uitleg. Enthousiast. Ging met een goed gevoel het examen in. Uitleg was zeer gericht op het aankomende examen. Veel nuttige tips. Jammer dat het niet zo goed aansloot op het examen dat ik kreeg.

Toelichting op de prijs

 • Vrij van btw

  Dit product is vrijgesteld van btw
 • Toeslag arrangementskosten

  € 8,95 per dag voor consumpties
 • Diverse betaalmogelijkheden

  Mogelijkheid om in drie termijnen te betalen
 • Studie- en oefenmateriaal

  Wordt tijdens de training verstrekt

Veegsessies PE SEH 2016

Update (09-11-16): veegsessies PE SEH 2016 opengesteld
In januari 2017 organiseren wij meerdere veegsessies PE SEH 2016. De diverse data - op verschillende locaties - zijn vanaf nu boekbaar. Je boekt de veegsessies via de blauwe button Bestel direct.

Let op: januari 2017 is de uiterste datum om je PE SEH 2016 in orde te brengen.

Het PE keuzesysteem SEH / EFA

Als Erkend Hypotheekadviseur heb jij dit jaar de keus. De SEH heeft ervoor gezorgd dat je kunt kiezen uit drie programma’s. Op deze manier kun jij zelf bepalen welke onderwerpen jou aanspreken. Of welk programma het best past bij jouw adviespraktijk.

Omdat 2016 een overgangsjaar is (de keurmerken SEH en EFA bestaan nog naast elkaar) kan iedere bij de SEH aangesloten adviseur kiezen uit twee onderwerpen bij Lindenhaeghe:

 1. Programma (Echt)Scheiding (zie bovenstaand programma)
 2. Programma De drie O's 
 3. Programma Bijzonder beheer
Onderdeel (Echt)Scheiding geeft vrijstelling voor PE EHP 2016

De Stichting Certificering Erkend Hypothecair Planners (St. CEHP) heeft bepaald dat het volgen van PE SEH 2016, Onderdeel (Echt)Scheiding een vrijstelling oplevert voor (de PE van) Hypothecair Planners.

PE SEH 2016, Onderdeel (Echt)Scheiding wordt door St. CEHP gelijkgesteld aan de het volgen van de drie verplichte masterclasses voor de Hypothecair Planner. Na het volgen van PE SEH Echtscheiding heb je als Hypothecair Planner voldaan aan de PE verplichting voor 2016.

Let op! De titel Erkend Hypotheekadviseur (SEH) zal verdwijnen. Binnenkort wordt de titel Erkend Financieel Adviseur (EFA) dé norm. Om de nieuwe erkenning te kunnen behalen, moeten de PE SEH-programma’s van 2014 en 2015 gevolgd zijn en moeten de (Wft) PE Plus kwalificaties voor Basis, Consumptief krediet, Vermogen en Hypothecair krediet zijn behaald.

Lees

Goed voorbereid met ons studiemateriaal

Relevante bescheiden en oefenmaterialen worden tijdens de trainingsdagen uitgereikt.

Voordelen op een rij

 • Intensieve training

  Gevarieerde werkvormen en interactieve lessen
 • PE in twee dagen

  Geen afsluitend examen
 • Bovenwettelijk en erkend

  Verplichte permanente educatie voor certificaten SHV I, II en/of III
 • Specialistische kennis

  Maak het verschil voor jouw klant

Onze trainers gaan je helpen

Onze professional trainers hebben dagelijks te maken verschillende situaties uit de echtscheidingspraktijk. Hun kennis en ervaring gebruiken ze om jou te trainen, coachen en stimuleren. Ze maken gebruik van gevarieerde werkvormen en zorgen zo voor twee boeiende, interactieve kennisdagen.


“Winnaars hebben plan, verliezers een excuus! Ik help jullie met het plan.” René Kuiper, professional trainer

Lees
Hier komt een bericht.
Een moment geduld a.u.b.

Product verwijderen

Weet u dit zeker?
Nee
Ja
Vanwege technisch onderhoud kunnen er op zaterdag 21 en zondag 22 januari geen examens worden geboekt op onze website. Onze excuses voor het ongemak.
Lindenhaeghe maakt gebruik van cookies voor onder meer Google Analytics en Remarketing doeleinden. Sluiten