PE CFP/FFP Virtual Classroom Woning financieren anno 2022

 • vanaf 23 mei 2023

Wil jij meer weten over woning financieren in 2022 en daarmee direct zes PE CFP/FFP-punten voor de pijler Praktijktoepassing behalen? Volg dan de PE CFP/FFP-training Woning financieren anno 2022.

 • 1 trainingsdag
 • 6 Punten PE CFP/FFP-punten (incl. 6 PE SEH-punten Cat. A)
 • Aangeboden in nieuwe leeromgeving
Delen:
Algemeen

PE CFP/FFP Virtual Classroom Woning financieren anno 2022

Inhoud

In deze eendaagse CFP/FFP-training staat het financieren van de woning vanaf 1 januari 2022 centraal. Je wordt meegenomen in de gewijzigde eigenwoningregeling en welke effecten deze wijzigingen hebben op je dagelijkse praktijk als financieel planner. Deze training is essentieel voor iedere financieel planner die ook adviseert in woningfinancieringen, aangezien je advies mogelijk niet meer klopt als je niet op de hoogte bent van deze wijzigingen.

Met behulp van praktijkgerichte casuïstiek richten we ons deze dag op de wijzigingen in de eigenwoningregeling en wat daar de gevolgen van zijn op je advies rondom het kopen van een woning, uit elkaar gaan en overlijden. Ook je communicatie met klanten, zoals het onderbouwen van bepaalde vragen of benodigde documenten komt op deze dag terug. Daarnaast behandelen we het presenteren van je advies: hoe neem je klanten mee in wat wel en niet handig is en wat zijn de gevolgen?

Tijdens de training kunnen we dan verdieping realiseren en de grenzen en mogelijkheden van deze nieuwe regeling ontdekken. Op deze manier zorgen we ervoor dat je na deze dag de wijzigingen herkent en kunt toepassen in je dagelijkse adviespraktijk.

In het programma gaan we onder andere dieper in op de volgende onderwerpen:

 • Oude regeling
 • Nieuwe regeling
 • Invloed van deze nieuwe regeling op:
  • Aankoop woning
  • Uit elkaar gaan
  • Overlijden
 • Eigenwoningreserve
 • Overgangsrecht
 • Aflossingsstand
 • Huwelijksvermogensrecht


Zorg voor een goede voorbereiding

Onze ervaring is dat de materie over de eigenwoningregeling als lastig en veel wordt ervaren. Daarom is het noodzakelijk ter voorbereiding op deze dag de e-Learning Wijzigingen eigenwoningregeling te doorlopen. De e-learning krijg je gratis bij deze CFP/FFP-training en kun je na het boeken direct terugvinden in je leeromgeving.

Daarnaast kun je het stroomschema Eigenwoningregeling bij partners downloaden, deze kun je gebruiken tijdens het doorlopen van de training en als naslagwerk.


Wat levert deze virtual classroom jou op?

Nadat je de training hebt afgerond, ben je weer helemaal actueel om klanten een kwalitatief goed advies te geven voor het financieren van een woning. Daarnaast ontvang je zes PE-punten voor de pijler Praktijktoepassing (incl. 6 PE SEH-punten Cat. A).

Fusie Lindenhaeghe en Hoffelijk

Een vernieuwde leeromgeving

De komende periode wordt er, door de fusie tussen Lindenhaeghe en Hoffelijk, toegewerkt naar een gezamenlijk opleidingsaanbod. Verschillende opleidingen en e-learnings worden daarom overgeplaatst naar een nieuwe leeromgeving.

Boek jij deze training of e-learning? Dan krijg jij automatisch toegang tot de nieuwe leeromgeving met betere functionaliteiten en dashboarding. Meer lezen hierover? Houd de fusiewebsite in de gaten voor meer informatie over eventuele wijzigingen.

Over de prijs

 • Exclusief btw
  De prijs van dit product is exclusief btw
Over de PE-structuur

PE CFP/FFP 2022 - 2023

Ben jij gecertificeerd financieel planner, dan bestaat de jaarlijkse PE in 2022 en 2023 uit de pijlers Kennis & Actualiteit (K&A) en Praktijktoepassing (PT). In de periode 2022-2023 moet je binnen het PT-onderdeel 12 punten PE CFP/FFP halen.

Startdata en locaties

Wanneer kan ik beginnen

Start wanneer jij wilt op een centraal gelegen locatie in Nederland

Item startdatum1
Studiemateriaal

Wat krijg ik bij deze training?

Onze professional trainers kennen jouw praktijk. Dat maakt hen bij uitstek geschikt als mentor, coach en trainer. Aan de hand van gevarieerde werkvormen (casus, rollenspel, dialoog) nemen ze jou én je branchegenoten mee langs een integrale, realistische casus.
Item interactie vakgenoten transparant
Interactie met vakgenoten

Breid je netwerk uit tijdens de training

PE passed stempel
PE-punten

Jouw PE-punten zijn weer binnen!

Item kennis inzicht
Kennis en inzicht

Verbreed je kennis en doe nieuwe inzichten op

Virtual classroom
Virtual Classroom

Interactieve training bij jou thuis

Anderen bekeken ook

Klaar om te bestellen?