PE CFP/FFP Kennis en vaardigheden bij Vermogensadvies

 • vanaf 11 oktober 2023

De PE CFP/FFP Kennis en vaardigheden bij Vermogensadvies (2 dagen) is ontwikkeld in samenwerking met levensverzekeraar Scildon. Deze training zet niet alleen in op kennis en keuzes als het gaat om passende vermogensoplossingen (incl. beleggen), maar behandelt ook de bijbehorende gespreks- en adviesvaardigheden.

 • Klassikale training
 • PE FFP, PT, 12 punten | PE SEH, categorie B, 12 punten
 • Aangeboden in nieuwe leeromgeving
Delen:
Algemeen

PE CFP/FFP Kennis en vaardigheden bij Vermogensadvies

De PE CFP/FFP Kennis en vaardigheden bij Vermogensadvies is een mooie mix van kennis, inzichten en adviesvaardigheden rond vermogensadvies, inclusief beleggingsoplossingen. Na het volgen van deze training heb je een compleet beter beeld van wat kan en mag als het gaat om vermogensopbouw. Bovendien weet je ook hoe je het gesprek met jouw klant over de verschillende mogelijkheden vol vertrouwen aangaat.

Vermogensadvies
Over het geven van vermogensadvies bestaan veel misverstanden. Dat het lastig is, dat het ‘actief beheer’ van beleggingen met zich meebrengt en dat de klant niet voor ‘meer risico’ (lees: beleggen) openstaat. Het vermogensadviesgesprek wordt als ingewikkeld ervaren en met name beleggingsoplossingen worden vaak overgeslagen als serieus alternatief. Onterecht, vindt trainer Harry van Houdt.

Trainer Harry: ‘Als je ziet dat op je spaargeld geen rente ontvangt, je soms geld toe moet betalen, moet je dus op een andere manier gaan kijken hoe je rendement haalt om je doelstelling te realiseren.’


Deze training is geaccrediteerd door de Stichting FFP en levert 12 PT en 6 K&A punten op. Deze punten zullen binnen 3 weken na de (laatste) trainingsdag(en) worden aangemeld.

Tijdens de Training kennis en vaardigheden bij Vermogensadvies gaat trainer Harry van Houdt in op de vooroordelen rond vermogensadvies. Er wordt gekeken naar de verschillende mogelijkheden voor het opbouwen van vermogen inclusief beleggen. Ook de keuzes die de klant heeft en het adviesgesprek dat hieruit volgt, komen aan de orde. Tevens wordt ingegaan op belemmerende overtuigingen (van zowel de adviseur als de klant), weerstanden en (de grens van) verantwoordelijkheden.

Wat levert de training mij op?
Na het volgen van deze training voel je je als adviseur comfortabeler bij het geven van vermogensadvies. Je beschikt over de juiste kennis en vaardigheden om het gesprek met de klant aan te gaan en samen tot de juiste oplossing te komen.

Daarnaast weet je welke tools je kunt gebruiken om het (advies)proces in kaart te brengen, hoe je een klantdossier opbouwt, bijhoudt en met welke producten je eventueel in de praktijk kunt werken.

De inhoud van deze training

 • Kennis van vermogensopbouw producten
 • Kennis van gesprekstechnieken
 • Het belang van vermogensopbouw producten voor jouw klant
 • Vaardigheden: Intervisiedag met acteur
 • Na afloop van de training ontvang je een certificaat van deelname.


Wat moet je verder weten over deze training

De training vindt plaats op doordeweekse dagen in Bilthoven. Er zit minimaal een week tussen twee trainingsdagen, zodat je het geleerde in de praktijk kunt brengen voordat je weer een nieuwe trainingsdag bijwoont. De studiebelasting is afhankelijk van je studievaardigheden en je voorkennis.

Deze module is ontwikkeld in samenwerking met levensverzekeraar Scildon.

Fusie Lindenhaeghe en Hoffelijk

Een vernieuwde leeromgeving

De komende periode wordt er, door de fusie tussen Lindenhaeghe en Hoffelijk, toegewerkt naar een gezamenlijk opleidingsaanbod. Verschillende opleidingen en e-learnings worden daarom overgeplaatst naar een nieuwe leeromgeving.

Boek jij deze training of e-learning? Dan krijg jij automatisch toegang tot de nieuwe leeromgeving met betere functionaliteiten en dashboarding. Meer lezen hierover? Houd de fusiewebsite in de gaten voor meer informatie over eventuele wijzigingen.

Over de prijs

 • Exclusief btw
  De prijs van dit product is exclusief btw
 • Diverse betaalmogelijkheden
  Mogelijkheid om in 3 termijnen te betalen
 • Toeslag locatie- en arrangementskosten
  Bij dag- of ochtendprogramma € 19,95 | Bij middagprogramma € 9,95
 • Persoonlijke leeromgeving
  Inclusief benodigd studiemateriaal
Startdata en locaties

Wanneer kan ik beginnen

Start wanneer jij wilt op een centraal gelegen locatie in Nederland

Item startdatum1
Studiemateriaal

Wat krijg ik bij deze opleiding?

Bij deze training is het volgende inbegrepen:
Item Klassikaal PO
Klassikale training

Onze trainers staan voor je klaar

Item interactie vakgenoten transparant
Interactie met vakgenoten

Breid je netwerk uit tijdens de training

Item Online leerongeving 2
Studiemateriaal (pdf)

Digitaal studiemateriaal (pdf)

PE passed stempel
PE-punten

Jouw PE-punten zijn weer binnen!

Anderen bekeken ook

Klaar om te bestellen?