PE CFP/FFP Virtual Classroom Vermogensrecht en financiële afhankelijkheid

 • vanaf 24 oktober 2023

Deze Virtual Classroom CFP/PE FFP is een tweedaagse Praktijktoepassing (PT) voor Financieel Planners gericht op de noodzaak van (het voeren van een) administratie binnen een relatie en relatieontbinding als life event in het adviesproces.

 • 2 Trainingsdagen in Virtual Classroom
 • 12 Punten PT | PE CFP/FFP 2022 - 2023
 • Relatieontbinding als live event
Delen:
Algemeen

PE CFP/FFP Vermogensrecht en financiële afhankelijkheid (Virtual Classroom)

Vermogensrecht en financiële afhankelijkheid in relaties

Bij een hoogwaardig integraal advies, houd je rekening met de verschillende life events die zich kunnen voordoen in het leven van van jouw klant. Deze twee online trainingsdagen (in onze Virtual Classroom) sluiten daarbij aan. Op dag één wordt dieper ingegaan op het begrip 'financiële afhankelijkheid' en op dag twee behandelen we de noodzaak van het bijhouden van een (vermogens)administratie.

Wat levert deze training/opleiding mij op?
Ben jij gecertificeerd Financieel Planner (CFP), dan bestaat de jaarlijkse PE in 2022 en 2023 uit de pijlers Kennis & Actualiteit (K&A) en Praktijktoepassing (PT). Ook voor niet-gecertificeerde financieel professionals geldt een PE-plicht. Met de tweedaagse Training PE CFP/FFP 2022 2023 Praktijktoepassing Vermogensrecht en financiële afhankelijkheid in relaties, voldoe je in één keer aan de 12 verplichte PE CFP/FFP punten in de pijler Praktijktoepassing (PT). Aan de hand van een integrale en realistische casus nemen onze trainers je mee langs de verschillende aspecten van een hoogwaardig, integraal financieel advies.

De inhoud van de opleiding/training

Let op!
Deze training vindt online plaats, in onze Virtual Classroom. Enkele dagen voor de training start ontvang je een link, hiermee kun je aan de training deelnemen.

Dag 1 Relatieontbinding als live event in het adviesproces

Tijdens een relatie kan financiële afhankelijkheid ontstaan. Financiële afhankelijkheid kan bij een relatiebreuk tot grote en langdurige problemen leiden. Gehuwden en geregistreerde partners zijn door wettelijke kaders in zekere zin 'beschermd' tegen dit risico. Doordat steeds meer stellen uitsluitend samenwonen, is er een grote groep die zaken niet goed heeft geregeld. Deze grote groep is zich vaak niet bewust van de grote financiële risico’s die zij lopen. Als financieel planner kun je cliënten bewust maken van de keuzes die je kunt maken om de risico's te minimaliseren.

Inhoud dag 1 (online)

 • Relatieontbinding, economische afhankelijkheid en de rol van de financieel plannen
 • Hoe zet je relatieontbinding op de agenda
 • Risico’s in verband met financiële afhankelijkheid:
  • vermogensvorming
  • inkomen na relatieontbinding
  • oudedagsvoorziening


Dag 2 Relaties en de noodzaak van administratie (online)

Partners gaan tijdens relaties veelal samen schulden aan. Ook wordt in veel situaties geld 'vermengd'. Bij een scheiding kan discussie ontstaan over de verwachtingen van de in het verleden gemaakte keuzes. In het verlengde van deze discussies liggen, als partners er niet uitkomen, juridische procedures. Juridische procedures zijn onzeker, duren lang en kosten veel geld. Het mengen van geld en het samen aangaan van schulden brengt ook fiscale risico’s met zich mee. Verkeerde keuzes kunnen leiden tot grote fiscale schade. Hier liggen advieskansen voor de financieel planner.

 • Relatievormen en relatievermogensrecht
 • Noodzaak van administratie
 • Vergoedingsrechten en actualiteiten
 • Vastleggen vergoedingsrechten en de beroepsaansprakelijkheidsverzekering


Wat je verder nog moet weten over deze opleiding

Tijdens de trainingsdagen is het de bedoeling dat jij niet alleen leert van de trainer, maar ook van je branchegenoten. De PE CFP/FFP PT kent een sterk sociale aspect waarbij er onderling kennis en ervaringen worden uitgewisseld aan de hand van dialoog en rollenspel. De trainer speelt hierbij een verbindende rol en is zowel coach als begeleider. De trainingsdagen vinden plaats op doordeweekse dagen van 9.30 - 16.30 uur. Tussen de twee dagen zit een week. De opleiding wordt gegeven op verschillende centraal gelegen locaties.

Er is geen afsluitend examen. Actieve deelname is voldoende om voor de punten in aanmerking te komen. Deze punten zullen binnen 3 weken na de (laatste) trainingsdag(en) worden aangemeld.

Harry van Houdt
Harry van Houdt

Over de prijs

 • Exclusief btw
  De prijs van dit product is exclusief btw
 • Studie- en oefenmaterialen
  Alle materialen worden online klaargezet
Over de PE-structuur

PE CFP/FFP 2022 - 2023

Ben jij gecertificeerd financieel planner, dan bestaat de jaarlijkse PE in 2022 en 2023 uit de pijlers Kennis & Actualiteit (K&A) en Praktijktoepassing (PT). In de periode 2022-2023 moet je binnen het PT-onderdeel 12 punten PE CFP/FFP halen.

Startdata en locaties

Wanneer kan ik beginnen

Start wanneer jij wilt op een centraal gelegen locatie in Nederland

Item startdatum1
Studiemateriaal

Wat krijg ik bij deze training?

Onze professional trainers kennen jouw praktijk. Dat maakt hen bij uitstek geschikt als mentor, coach en trainer. Aan de hand van gevarieerde werkvormen (casus, rollenspel, dialoog) nemen ze jou én je branchegenoten mee langs een integrale, realistische casus.
Item interactief
Interactieve trainingsvormen

Ruimte voor vraag, antwoord en feedback

Item interactie vakgenoten transparant
Interactie met vakgenoten

Breid je netwerk uit tijdens de training

PE passed stempel
PE-punten

Jouw PE-punten zijn weer binnen!

Virtual classroom
Virtual Classroom

Interactieve training bij jou thuis

Anderen bekeken ook

Klaar om te bestellen?