PE CFP/FFP Vermogensopbouw binnen een financieel plan

 • vanaf 27 september 2023

Deze 1-daagse PE CFP/FFP (PT) voor Financieel Planners is gericht op vermogensopbouw als onderdeel van het financieel plan.

 • 1 trainingsdag
 • PE FFP, PT, 6 punten | PE SEH, categorie b, 6 punten
 • Aangeboden in een nieuwe leeromgeving
Delen:
Algemeen

PE CFP/FFP Vermogensopbouw binnen een financieel plan

1-daagse training Vermogensopbouw binnen een financieel plan

Vermogen is een belangrijk onderdeel binnen het financieel plan van een klant. Afhankelijk van de doelstellingen zal gekeken moeten worden naar wat er nodig is om een bepaald vermogen te accumuleren. En in het verlengde daarvan: hoe (risicovol) belegd moet worden. Maar wat nu als de klant niets heeft met beleggen? Hoe maak je beleggen dan toch bespreekbaar? Wat mag je adviseren en op welk moment verwijs je door?

1-daagse PE CFP/FFP

In deze 1-daagse PE CFP/FFP nemen we je mee in de wereld vermogen binnen het financieel plan. In een zeer praktijkgerichte training leer je gestructureerd te adviseren over vermogensopbouw. Daarnaast word je uitgedaagd om de impact van veranderende wetgeving alsmede economisch klimaat mee te nemen en te vertalen naar haalbaarheid van doelstelling(en) van de klant.

Wat levert deze training/opleiding mij op?
Ben jij gecertificeerd Financieel Planner (CFP), dan bestaat de jaarlijkse PE in 2022 en 2023 uit de pijlers Kennis & Actualiteit (K&A) en Praktijktoepassing (PT). Ook voor niet-gecertificeerde financieel professionals geldt een PE-plicht. Er zijn 12 verplichte PE CFP/FFP punten in de pijler Praktijktoepassing (PT).


De inhoud van de opleiding/training

Tijdens de lesdag komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Risicohouding en haalbaarheid doelstelling
 • Vermogen uit nalatenschap
 • Impact van de huidige economische scenario’s op de haalbaarheid van de doelstellingen
 • Verhogen haalbaarheid doelstelling en aanpassing rendement en risico
 • Monitoren financieel plan


Wat je verder nog moet weten over deze opleiding
Tijdens de trainingsdagen is het de bedoeling dat jij niet alleen leert van de trainer, maar ook van je branchegenoten. De PE CFP/FFP PT kent een sterk sociaal aspect waarbij er onderling kennis en ervaringen worden uitgewisseld aan de hand van dialoog en rollenspel. De trainer speelt hierbij een verbindende rol en is zowel coach als begeleider. De trainingsdag vindt plaats op een doordeweekse dag van 9.30 - 16.30 uur. De opleiding wordt gegeven op verschillende centraal gelegen locaties.

Er is geen afsluitend examen. Actieve deelname is voldoende om voor de punten in aanmerking te komen. Deze punten zullen binnen 3 weken na de (laatste) trainingsdag worden aangemeld.

Harry
Harry
Fusie Lindenhaeghe en Hoffelijk

Een vernieuwde leeromgeving

De komende periode wordt er, door de fusie tussen Lindenhaeghe en Hoffelijk, toegewerkt naar een gezamenlijk opleidingsaanbod. Verschillende opleidingen en e-learnings worden daarom overgeplaatst naar een nieuwe leeromgeving.

Boek jij deze training of e-learning? Dan krijg jij automatisch toegang tot de nieuwe leeromgeving met betere functionaliteiten en dashboarding. Meer lezen hierover? Houd de fusiewebsite in de gaten voor meer informatie over eventuele wijzigingen.

Over de prijs

 • Exclusief btw
  De prijs van dit product is exclusief btw
 • Locatie- en arrangementskosten
  Bij dag- of ochtendprogramma € 19,95 | Bij middagprogramma € 9,95
Over de PE-structuur

PE CFP/FFP 2022 - 2023

Ben jij gecertificeerd financieel planner, dan bestaat de jaarlijkse PE in 2022 en 2023 uit de pijlers Kennis & Actualiteit (K&A) en Praktijktoepassing (PT). In de periode 2022-2023 moet je binnen het PT-onderdeel 12 punten PE CFP/FFP halen.

Startdata en locaties

Wanneer kan ik beginnen

Start wanneer jij wilt op een centraal gelegen locatie in Nederland

Item startdatum1
Studiemateriaal

Wat krijg ik bij deze training?

Onze professional trainers kennen jouw praktijk. Dat maakt hen bij uitstek geschikt als mentor, coach en trainer. Aan de hand van gevarieerde werkvormen (casus, rollenspel, dialoog) nemen ze jou én je branchegenoten mee langs een integrale, realistische casus.
Item Klassikaal PO
Klassikale training

Onze trainers staan voor je klaar

Item interactief
Interactieve trainingsvormen

Ruimte voor vraag, antwoord en feedback

Item interactie vakgenoten transparant
Interactie met vakgenoten

Breid je netwerk uit tijdens de training

PE passed stempel
PE-punten

Jouw PE-punten zijn weer binnen!

Klaar om te bestellen?