PE CFP/FFP Pensioen in veranderende wet- en regelgeving

Deze 1-daagse PE CFP/FFP (PT) voor Financieel Planners is gericht op de beginselen van het pensioen als onderdeel van het financieel advies.

 • 1 trainingsdag
 • 6 PT punten
 • Aangeboden in nieuwe leeromgeving
Delen:
Algemeen

PE CFP/FFP Pensioen in veranderende wet- en regelgeving

1-daagse training over pensioen als onderdeel van het financieel plan

Pensioen is een belangrijk onderdeel binnen het financieel plan van een klant. Vraagstukken over kan ik eerder stoppen met werken kunnen alleen beantwoord worden als je als planner alle relevante informatie bezit over alle vormen opgebouwde en nog op te bouwen voorzieningen.

1-daagse PE CFP/FFP
In deze PE CFP/FFP nemen we je mee in wijzigingen van het pensioenstelstelsel. Wat is de impact van deze wijziging op de haalbaarheid van de doelstelling(en) van de klant. Speelt daarbij ook het huidig economisch klimaat een rol? Tijdens de training leer jij je een mening vormen over de mogelijke consequenties voor het opgebouwde en nog op te bouwen vermogen van de klant.

Wat levert deze training/opleiding mij op?
Ben jij gecertificeerd Financieel Planner (CFP), dan bestaat de jaarlijkse PE in 2022 en 2023 uit de pijlers Kennis & Actualiteit (K&A) en Praktijktoepassing (PT). Ook voor niet-gecertificeerde financieel professionals geldt een PE-plicht. Er zijn 12 verplichte PE CFP/FFP punten in de pijler Praktijktoepassing (PT).


De inhoud van de opleiding/training

 • Pensioen DC/DB
 • Stamrecht
 • Oudedagsverplichting
 • Lijfrenteverzekering
 • Kapitaalverzekering


Wat je verder nog moet weten over deze opleiding
Tijdens de trainingsdagen is het de bedoeling dat jij niet alleen leert van de trainer, maar ook van je branchegenoten. De PE CFP/FFP PT kent een sterk social aspect waarbij er onderling kennis en ervaringen worden uitgewisseld aan de hand van dialoog en rollenspel. De trainer speelt hierbij een verbindende rol en is zowel coach als begeleider. De trainingsdag vindt plaats op een doordeweekse dag van 9.30 - 16.30 uur. De opleiding wordt gegeven op verschillende centraal gelegen locaties.

Er is geen afsluitend examen. Actieve deelname is voldoende om voor de punten in aanmerking te komen. Deze punten zullen binnen 3 weken na de (laatste) trainingsdag(en) worden aangemeld.

Leo Brunt
Leo Brunt Trainer
Fusie Lindenhaeghe en Hoffelijk

Een vernieuwde leeromgeving

De komende periode wordt er, door de fusie tussen Lindenhaeghe en Hoffelijk, toegewerkt naar een gezamenlijk opleidingsaanbod. Verschillende opleidingen en e-learnings worden daarom overgeplaatst naar een nieuwe leeromgeving.

Boek jij deze training of e-learning? Dan krijg jij automatisch toegang tot de nieuwe leeromgeving met betere functionaliteiten en dashboarding. Meer lezen hierover? Houd de fusiewebsite in de gaten voor meer informatie over eventuele wijzigingen.

Over de prijs

 • Exclusief btw
  De prijs van dit product is exclusief btw
 • Locatie- en arrangementskosten
  Bij dag- of ochtendprogramma € 19,95 | Bij middagprogramma € 9,95
Over de PE-structuur

PE CFP/FFP 2022 - 2023

Ben jij gecertificeerd financieel planner, dan bestaat de jaarlijkse PE in 2022 en 2023 uit de pijlers Kennis & Actualiteit (K&A) en Praktijktoepassing (PT). In de periode 2022-2023 moet je binnen het PT-onderdeel 12 punten PE CFP/FFP halen.

Startdata en locaties

Wanneer kan ik beginnen

Start wanneer jij wilt op een centraal gelegen locatie in Nederland

Item startdatum1
Studiemateriaal

Wat krijg ik bij deze training?

Onze professional trainers kennen jouw praktijk. Dat maakt hen bij uitstek geschikt als mentor, coach en trainer. Aan de hand van gevarieerde werkvormen (casus, rollenspel, dialoog) nemen ze jou én je branchegenoten mee langs een integrale, realistische casus.
Item Klassikaal PO
Klassikale training

Onze trainers staan voor je klaar

Item interactief
Interactieve trainingsvormen

Ruimte voor vraag, antwoord en feedback

Item interactie vakgenoten transparant
Interactie met vakgenoten

Breid je netwerk uit tijdens de training

PE passed stempel
PE-punten

Jouw PE-punten zijn weer binnen!

Anderen bekeken ook