PE CFP/FFP Estate Planning

 • vanaf 17 november 2023

Deze PE CFP/FFP is een tweedaagse Praktijktoepassing (PT) voor Financieel Planners gericht op Estate Planning als onderdeel van het financieel advies.

 • 2 Trainingsdagen
 • 12 SEH-punten Cat. B, 12 PT punten
 • Aangeboden in nieuwe leeromgeving
Delen:
Algemeen

PE CFP/FFP Estate Planning

Hoe ga je het gesprek aan over Estate Planning

Bij Estate Planning draait het om het vermogen voor, tijdens en na overlijden. Het onderwerp is erg actueel, er hebben veel veranderingen plaatsgevonden op dit gebied en er is veel aandacht voor in de media.

Deze PE CFP/FFP

In deze PE CFP/FFP laten we je zien hoe jij Estate Planning meeneemt in het advies van vandaag, met aandacht voor morgen. We werken aan bewustwording rond het onderwerp maar kijken ook hoe Estate Planning kan worden gebruikt en geïntegreerd in de dagelijkse adviespraktijk.

Wat levert deze training/opleiding mij op?
Ben jij gecertificeerd Financieel Planner (CFP), dan bestaat de jaarlijkse PE in 2022 en 2023 uit de pijlers Kennis & Actualiteit (K&A) en Praktijktoepassing (PT). Ook voor niet-gecertificeerde financieel professionals geldt een PE-plicht. Met de tweedaagse Training PE CFP/FFP 2022 2023 Estate Planning, voldoe je in één keer aan de 12 verplichte PE CFP/FFP punten in de pijler Praktijktoepassing (PT).


De inhoud van de opleiding/training

Dag 1
staat in het teken van hoe een financieel planner zijn/haar klant in beweging kan krijgen om over Estate Planning te praten. Daarnaast wordt er tijdens deze dag gewerkt aan de juridische en fiscale kennis om de huidige situatie (vanuit het oogpunt van Estate Planning) van de klant te kunnen beoordelen.

De volgende onderwerpen worden behandeld:

 • Breinfilters
 • De dienstverlening bij Estate Planning
 • Estate Planning en levenscyclus
 • Wettelijk kader
 • Inventarisatie volgens het 7-stappenplan


Dag 2
staat in het teken van wijzigingen aanbrengen middels het 7-stappenplan op het gebied van Estate Planning aan de hand van diverse praktijkgerichte casussen.

De volgende onderwerpen worden behandeld:

 • Aan de slag met het 7-stappenplan
 • Testamentair erfrecht
 • Renteclausule
 • Tweetrapsmaking
 • Verblijvingsbeding


Wat je verder nog moet weten over deze opleiding
Tijdens de trainingsdagen is het de bedoeling dat jij niet alleen leert van de trainer, maar ook van je branchegenoten. De PE CFP/FFP PT kent een sterk social aspect waarbij er onderling kennis en ervaringen worden uitgewisseld aan de hand van dialoog en rollenspel. De trainer speelt hierbij een verbindende rol en is zowel coach als begeleider. De trainingsdagen vinden plaats op doordeweekse dagen van 9.30 - 16.30 uur. Tussen de twee dagen zit een week. De opleiding wordt gegeven op verschillende centraal gelegen locaties.

Er is geen afsluitend examen. Actieve deelname is voldoende om voor de punten in aanmerking te komen. Deze punten zullen binnen 3 weken na de (laatste) trainingsdag(en) worden aangemeld.

Leo Brunt
Leo Brunt Trainer

Over de prijs

 • Exclusief btw
  De prijs van dit product is exclusief btw
 • Toeslag locatie- en arrangementskosten
  Bij dag- of ochtendprogramma € 19,95 | Bij middagprogramma € 9,95
Over de PE-structuur

PE CFP/FFP 2022 - 2023

Ben jij gecertificeerd financieel planner, dan bestaat de jaarlijkse PE in 2022 en 2023 uit de pijlers Kennis & Actualiteit (K&A) en Praktijktoepassing (PT). In de periode 2022-2023 moet je binnen het PT-onderdeel 12 punten PE CFP/FFP halen.

Fusie Lindenhaeghe en Hoffelijk

Een vernieuwde leeromgeving

De komende periode wordt er, door de fusie tussen Lindenhaeghe en Hoffelijk, toegewerkt naar een gezamenlijk opleidingsaanbod. Verschillende opleidingen en e-learnings worden daarom overgeplaatst naar een nieuwe leeromgeving.

Boek jij deze training of e-learning? Dan krijg jij automatisch toegang tot de nieuwe leeromgeving met betere functionaliteiten en dashboarding. Meer lezen hierover? Houd de fusiewebsite in de gaten voor meer informatie over eventuele wijzigingen.

Startdata en locaties

Wanneer kan ik beginnen

Start wanneer jij wilt op een centraal gelegen locatie in Nederland

Item startdatum1
Studiemateriaal

Wat krijg ik bij deze training?

Onze professional trainers kennen jouw praktijk. Dat maakt hen bij uitstek geschikt als mentor, coach en trainer. Aan de hand van gevarieerde werkvormen (casus, rollenspel, dialoog) nemen ze jou én je branchegenoten mee langs een integrale, realistische casus.
Item Klassikaal PO
Klassikale training

Onze trainers staan voor je klaar

Item interactief
Interactieve trainingsvormen

Ruimte voor vraag, antwoord en feedback

Item interactie vakgenoten transparant
Interactie met vakgenoten

Breid je netwerk uit tijdens de training

PE passed stempel
PE-punten

Jouw PE-punten zijn weer binnen!

Klaar om te bestellen?