Duurzaamheid

Over FIRA

Al onze duurzaamheidsinformatie is geverifieerd (en wordt periodiek getoetst) door FIRA. FIRA helpt ons hiermee verder te bouwen aan een duurzame bedrijfsvoering.

Meer over het FIRA Platform
FIRA staat voor Firmus Agnitio, vrij vertaald ‘zekerheid in duurzaamheid’. Het FIRA Platform functioneert als een MVO-kennismakelaar. Dat houdt in: FIRA helpt bedrijven die duurzaam werken om met elkaar in contact te komen.

Hoe werkt FIRA?
FIRA stelt samen met haar partners een MVO-rapport op. In dit rapport staat hoe het bedrijf presteert als het op duurzaam ondernemen aankomt. Dit rapport wordt getoetst en gepubliceerd in het MVO-Register: een online platform waar bedrijven hun MVO-prestaties kunnen tonen en waar belanghebbenden (klanten) kunnen opzoeken wat die prestaties zijn. Bij FIRA aangesloten relaties kunnen op basis van informatie op het FIRA Platform een duurzame partner kiezen.

Stip op de horizon?
FIRA is opgericht in 2010 als verificatiebureau gespecialiseerd in het samenstellen en verifiëren van MVO rapporten. Ze toetsen MVO prestaties van bedrijven en instellingen. Bij verificatie staat het versterken van geloofwaardigheid centraal. Het geeft klanten en relaties zekerheid dat de beschreven prestaties betrouwbaar zijn. FIRA is officieel geregistreerd als AA1000 verificatiebureau.

Wil je meer weten over FIRA? Wil jij duurzaamheidspartner worden? Maak dan gebruik van de hulp en kennis van FIRA. Kijk eens op hun website Fira verificatie.

Beeldmerk Deelnemer MVO Register