Opleiding Beschermings bewindvoerder

De Opleiding Beschermingsbewindvoerder zoomt in op de specifieke taken, processen en aspecten waarmee de beschermingsbewindvoerder te maken krijgt in de uitoefening van zijn/haar vak.

Deze opleiding is via Lindenhaeghe tijdelijk niet boekbaar. Je kunt de opleiding nog wel boeken via Lindenhaeghe/Hoffelijk op deze website.

 • Verdiepende training (2 dagen)
 • Trainers met praktijkervaring
 • Blended learning
Delen:
Algemeen

Wat leer je tijdens de Opleiding Beschermingsbewindvoerder.

Over de opleiding

Let op!
Deze opleiding is via Lindenhaeghe tijdelijk niet boekbaar. Je kunt de opleiding nog wel boeken via Lindenhaeghe/Hoffelijk op deze website.

In de Opleiding Beschermingsbewindvoerder wordt ingezoomd op de specifieke taken, processen en aspecten waarmee de beschermingsbewindvoerder te maken krijgt in de uitoefening van zijn/haar vak.

Deze (verdiepende en verbredende) opleiding (2 dagen) kan worden gevolgd door professionals die al bekend zijn met de processen van een schuldhulpverlener en de eisen kennen die horen bij SHV I en II.

Volgens het besluit ‘kwaliteitseisen Beschermingsbewind’ is een relevante hbo-opleiding noodzakelijk om eindverantwoordelijk te zijn voor financieel beheer. De Rechtbank bepaalt uiteindelijk of de vooropleiding voldoende relevant is. Naast een afgeronde SHV I en II opleiding is een Hbo-opleiding dus noodzakelijk.


Wat levert de Opleiding Beschermingsbewindvoerder mij op

Na het volgen van de Opleiding Beschermingsbewindvoerder ben je in staat voorkomende financiële werkzaamheden uit te voeren en te beheren, cliënten te motiveren en te coachen en wet- en regelgeving toe te passen.

De inhoud van de training Beschermingsbewindvoering

 • Juridische kaders
 • Regelgeving en taken
 • Vermogensbeheer
 • Gedragsstoornissen
 • Timemanagement


Wat je verder nog moet weten over deze opleiding
De praktijkgerichte opleiding is geschikt voor schuldhulpverleners die zich willen verdiepen en specialiseren in het proces van Beschermingsbewindvoering. De interactie tussen trainer en de professionals met verschillende specialistische achtergronden maken de opleiding tot een boeiend geheel. Je leert niet alleen van de trainer maar ook van elkaar.

De opleiding bestaat uit klassikale lessen aangevuld met een e-learning. Tijdens de klassikale bijeenkomsten word je getraind en gecoacht door een professionele trainer. Daarnaast ga je ook online aan de slag met opdrachten en casuïstiek. Na afloop van de opleiding en na afronding van training én e-learning ontvang je een certificaat van deelname.

De studiebelasting bij deze opleiding is gemiddeld 30 uur exclusief trainingsdagen en afhankelijk van vooropleiding/voorkennis en studievaardigheden. Goed om te weten; de opleiding Beschermingsbewindvoerder is door het Landelijk Kwaliteitsbureau CBM goedgekeurd als aanvullende cursus beschermingsbewindvoering.

Robin Kaas
Robin Kaas

Toelichting op de prijs

 • Exclusief btw
  De prijs van dit product is exclusief btw
 • Diverse betaalmogelijkheden
  Mogelijkheid om in 3 termijnen te betalen
 • Toeslag locatie- en arrangementskosten
  Bij dag- of ochtendprogramma € 21,95 | Bij middagprogramma € 10,95
 • Studie- en oefenmaterialen
  Alle materialen worden online klaargezet
Startdata en locaties

Wanneer kan ik beginnen?

Start wanneer jij wilt op een centraal gelegen locatie in Nederland

Item startdatum2
Inbegrepen

Wat krijg ik bij deze training?

Bij deze opleiding is het volgende inbegrepen:
online leeromgeving
Online Leeromgeving

Alle benodigde materialen (en/of opdrachten) vind je hier

Item Klassikaal PO
Klassikale training

Onze trainers staan voor je klaar

Item interactief
Interactieve trainingsvormen

Ruimte voor vraag, antwoord en feedback

Bovenwettelijk
Bovenwettelijke opleiding

Ga voor een toppositie met deze opleiding