NLLD Zakelijk Inkomen Bepalen

Volledig kosteloos 12 PE SEH-punten behalen met de Opleiding Zakelijk Inkomen Bepalen? Dat kan nu via de NL Leert Door-subsidieregeling.
Direct boeken

12 PE SEH-punten behalen?

NLLD Opleiding Zakelijk Inkomen Bepalen (Cat. B)

Ook de ondernemer wil graag in een mooie (koop)woning wonen en goed geadviseerd worden over zijn mogelijkheden. Om ondernemers hierover te adviseren heb je voldoende kennis nodig om een goede inschatting te maken van het ondernemersinkomen, welke stukken er benodigd zijn en hoe je hem het beste kunt helpen.

Wat leer je tijdens de opleiding?
Met deze praktijkgerichte training zorgen we ervoor dat je na het afronden direct in de praktijk aan de slag kunt. We gaan onder andere op de volgende onderwerpen in:

  • De jaarrekening zien als verhaal van de onderneming;
  • Het berekenen van een indicatief inkomen door middel van een QuickScan;
  • Een stappenplan hoe jij de OiP het beste kunt bedienen;
  • Hoe balans- en inkomenscorrecties werken en waar je op moet letten; en
  • Hoe je met een DGA om moet gaan (overwinst, geconsolideerde jaarcijfers, etc.).

De e-learing wordt je digitaal aangeboden. Naast de te bestuderen hoofdstukken, krijg je een e-Masterclass, veel casuïstieken en oefeningen. Tijdens twee klassikale of digitale trainingsdagen gaan we je leren een QuickScan te maken van de jaarcijfers, delen we veel praktische tips en zorgen we ervoor dat je de jaarcijfers echt begrijpt. We behandelen ook veel uitdagende casuïstiek. Na het deelnemen aan de tweede trainingsdag ontvang je het bewijs van deelname.

Voor wie?
De opleiding is vooral gericht op financieel adviseurs of acceptanten die te maken hebben met de Ondernemer in Privé (OiP) voordat er een inkomensverklaring is. In de praktijk wordt de inkomensverklaring opgesteld door vier bedrijven en interne afdelingen van geldverstrekkers. Deze inkomensverklaringen komen vaak pas laat in het traject.

Voor adviseurs is het dan belangrijk om te weten hoe je met de OiP omgaat tot die inkomensverklaring er is, maar ook hoe je toch alvast een indicatief inkomen berekent. Welke stappen kun je het beste zetten? Hoe manage je de verwachtingen van de klant? Welke stukken moet je opvragen?

In de adviespraktijk
Na het volgen en succesvol afronden van de opleiding ben je in staat om snel en makkelijk een indicatief inkomen te berekenen. Je weet wanneer je welke stappen moet nemen. Je bewijst je toegevoegde waarde aan je klant door een volwaardige gesprekspartner te worden. Ook lever jij alle benodigde informatie voor een inkomensverklaring in één keer goed aan bij de juiste partij. Je weet waar je op moet letten bij het selecteren van een geldverstrekker. Jouw klant ervaart hierdoor een snel en soepel proces met de best mogelijke uitkomst.

Zo zorg je ervoor dat het traject meer kans van slagen heeft, korter duurt en volledig in jouw grip blijft. Interesse? Boek direct!

Informatie

Over de NL Leert Door-regeling

Met de tijdelijke subsidieregeling NL Leert Door (NLLD) kunnen werknemers, werkzoekenden en zzp’ers (vanaf 18 jaar) die door de coronacrisis geraakt worden, tijdelijk kosteloos een training of opleiding volgen. Denk daarbij aan de ontwikkeling van (nieuwe) vaardigheden of het verbreden of verdiepen van kennis. Op onze website vind je alle trainingen en opleidingen die Lindenhaeghe aanbiedt in het kader van NL Leert Door.

Voor iedereen vanaf 18 jaar
De regeling NL Leert Door is in het leven geroepen om mensen met een arbeidsrelatie te ondersteunen en te begeleiden richting de toekomst. Een opleiding of training kan helpen als het gaat om het vinden van een nieuwe baan of om een bestaande baan meer toekomstproof te maken. De regeling is niet alleen voor werknemers in getroffen sectoren maar staat open voor iedereen vanaf 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd en met een relatie tot de arbeidsmarkt.

Meer informatie over de regeling en de voorwaarden van deelname vind je hier.

Aangeboden door Hoffelijk

Samenwerking

Lindenhaeghe en Hoffelijk werken samen in de uitvoering van de NL Leert Door-opleidingen. Deze NLLD-opleiding boek je gratis bij Hoffelijk. Houd er rekening mee dat de subsidievoorwaarden van Hoffelijk van toepassing zijn.