NL Leert Door: de regeling

Hoe werkt de NL Leert Door-regeling?

Lees hier alles over studeren met de NL Leert Door-subsidie!

Header stilstaan
Algemeen

Over de NL Leert Door-regeling

Met de tijdelijke subsidieregeling NL Leert Door (NLDD) kunnen werknemers, werkzoekenden en zzp’ers (vanaf 18 jaar) tijdelijk kosteloos een training of opleiding volgen. Denk daarbij aan de ontwikkeling van (nieuwe) vaardigheden of het verbreden of verdiepen van kennis.

Voor wie is de NL Leert Door-regeling?
De regeling NL Leert Door is in het leven geroepen om mensen met een arbeidsrelatie te ondersteunen en te begeleiden richting de toekomst. Een opleiding of training kan helpen als het gaat om het vinden van een nieuwe baan of om een bestaande baan meer toekomstproof te maken. De regeling is niet alleen voor werknemers in door corona getroffen sectoren maar staat open voor iedereen vanaf 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd en met een relatie tot de arbeidsmarkt.


Boeken met NL Leert Door?

Op onze speciale NLLD-website en de aanbodpagina vind je alle trainingen en opleidingen die Lindenhaeghe aanbiedt in het kader van NL Leert Door. Houd er rekening mee dat alleen deze trainingen binnen de regeling vallen. De NLLD-trainingen zijn te herkennen aan NLLD in de titel en zijn boekbaar voor € 0,-. Om de regeling voor iedereen aantrekkelijk te houden, stellen wij een maximum van 3 trainingen per professional.

Door je in te schrijven voor een opleiding of training in het kader van NL leert door ga je akkoord met onze voorwaarden. Lees deze voor je een opleiding gaat boeken goed door. Zorg er daarnaast voor dat je een kopie van het identiteitsbewijs bij de hand hebt wanneer je een bestelling gaat plaatsen.

Vragen of op de hoogte blijven?
Heb je een vraag? Bekijk dan onze Veelgestelde NLLD Vragen-pagina. Wil je graag op de hoogte blijven van nieuws rondom de NLLD-regeling? Schrijf je dan in voor de maillijst en ontvang een seintje bij updates rond de regeling.

Waar moet je op letten?

De subsidievoorwaarden

Om gratis aan jouw training te mogen deelnemen is het van belang dat je aan de vereisten voldoet die het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan jouw deelname stelt.

Dit betekent dat:

 • Je ouder bent dan 18 en de pensioenleeftijd nog niet bereikt hebt
 • Je een training zoekt die aansluit bij jouw behoefte om jezelf door te ontwikkelen of om te scholen
 • Je deze training boekt via de website nlleertdoor.lindenhaeghe.nl
 • Je de instructies (o.a. in de e-mails) opvolgt
 • Je jouw training voor de door Lindenhaeghe aangegeven einddatum met een certificaat afrondt


Bij het boeken van een training of opleiding geldt:

 • Je mag je voor maximaal 3 verschillende gesubsidieerde opleidingen inschrijven
 • Je gaat akkoord gaat met de toestemmingsverklaring NL Leert Door. De toestemmingsverklaring zorgt ervoor dat het ministerie van SZW, dat de subsidies toekent, de juiste toepassing van de subsidie door de opleider kan controleren. Tijdens het bestelproces op onze NL Leert Door-website ga je akkoord met de toestemmingsverklaring.
 • Je geeft je BSN-nummer op. Dit hebben we nodig voor de subsidieaanvraag. Uiteraard worden alle gegevens zorgvuldig verwerkt en zijn deze niet zichtbaar voor derden.
 • Je uploadt, bij het plaatsen van de bestelling, een kopie (van de voor- en achterkant) van een geldig identiteitsbewijs (op jouw naam) met zichtbaar BSN-nummer. Gebruik de KopieID-app van de overheid om een veilige kopie van je identiteitsbewijs maken. Klik hier voor het artikel met uitleg van de Rijksoverheid.
 • Je geeft akkoord dat de kosten van de scholing op jou verhaald mogen worden indien je niet aan de voorwaarden voldoet.
 • Je start pas met de opleiding of training wanneer je complete toelatingsdossier door ons akkoord verklaard is. Zorg dus dat je dit snel in orde maakt.


Bij het starten van je training of opleiding geldt:

 • Je rondt alle onderdelen van de training af vóór de door Lindenhaeghe aangegeven einddatum (zodat we jouw certificaat kunnen klaarzetten in de Online Leeromgeving).
 • Binnen drie maanden na besteldatum doorloop je de e-learning (indien deze onderdeel uitmaakt van jouw scholing) voor minimaal 80%.
 • Er is een aanwezigheidsplicht bij zowel klassikale als virtuele trainingen. Zorg er dus voor dat je aanwezig bent om te voldoen aan de voorwaarden.
 • Bij online studieproducten staat het certificaat 7 dagen na afronding van de e-learning en een afsluitend oefenexamen voor je klaar in de Online Leeromgeving.
 • Na afronding van de opleiding vul je de evaluatie in, die je per mail toegestuurd krijgt.


Afmelden voor of wijziging van de training
Tot uiterlijk 30 dagen voor de start van de training kun je je afmelden door te mailen naar nlleertdoor@lindenhaeghe.nl. Wil je de training liever verplaatsen? Dan kun je dit tot 2 weken voor aanvang van de training doorgeven en dan proberen we samen met je naar een nieuw startmoment te kijken. Mocht jouw plek vrijkomen dan kunnen we hier iemand anders mee blij maken. Ook wanneer het niet realistisch is dat jij je opleiding nog gaat afronden, zullen wij jouw plek aan iemand anders geven.
Houd er daarnaast rekening mee dat, wanneer er te weinig deelnemers voor een training zijn, het mogelijk is dat startmomenten samengevoegd of geannuleerd worden. Uiteraard nemen we dan contact met je op.

Bekijk de volledige aanvullende voorwaarden voor de NL Leert Door-regeling.

De voorwaarden
De voorwaarden
Wacht niet te lang!

Op = Op

Het ministerie heeft een bepaald budget (subsidie) vrijgemaakt voor NL Leert Door. Hierbij geldt op = op. Schrijf je dus snel in en zorg dat je dossier bij ons compleet is. Dan kun jij jouw kosteloze training snel in je agenda schrijven.