NL Leert Door: de regeling

Hoe werkt de NL Leert Door-regeling?

Lees hier alles over studeren met de NL Leert Door-subsidie!

Header stilstaan
Algemeen

Over de NL Leert Door-regeling

Met de tijdelijke subsidieregeling NL Leert Door (NLLD) kunnen werknemers, werkzoekenden en zzp’ers (vanaf 18 jaar) tijdelijk kosteloos een training of opleiding volgen. Denk daarbij aan de ontwikkeling van (nieuwe) vaardigheden of het verbreden of verdiepen van kennis.

Boeken met NL Leert Door?
Op onze speciale NLLD-website en de aanbodpagina vind je alle trainingen en opleidingen die Lindenhaeghe aanbiedt in het kader van NL Leert Door. Houd er rekening mee dat alleen deze trainingen binnen de regeling vallen. De NLLD-trainingen zijn te herkennen aan NLLD in de titel en zijn boekbaar voor € 0,-. Om de regeling voor iedereen aantrekkelijk te houden, stellen wij een maximum van 3 trainingen per professional.

Het scholingstraject dient vóór 17 maart 2023 afgerond te worden. Door je in te schrijven voor een opleiding of training in het kader van NL leert door ga je akkoord met onze voorwaarden. Lees deze voor je een opleiding gaat boeken goed door. Zorg er daarnaast voor dat je een kopie van het legitimatiebewijsbij de hand hebt wanneer je een bestelling gaat plaatsen.

Alles lezen over de NL Leert Door-regeling? Bekijk de infographic!

Voor wie is de NL Leert Door-regeling?
De regeling NL Leert Door is in het leven geroepen om mensen met een arbeidsrelatie te ondersteunen en te begeleiden richting de toekomst. Een opleiding of training kan helpen als het gaat om het vinden van een nieuwe baan of om een bestaande baan meer toekomstproof te maken. De regeling is niet alleen voor werknemers in door corona getroffen sectoren maar staat open voor iedereen vanaf 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd en met een relatie tot de arbeidsmarkt.

Vragen of op de hoogte blijven?
Heb je een vraag? Bekijk dan onze Veelgestelde NLLD Vragen-pagina. Wil je graag op de hoogte blijven van nieuws rondom de NLLD-regeling? Schrijf je dan in voor de maillijst en ontvang een seintje bij updates rond de regeling.

Waar moet je op letten?

De subsidievoorwaarden

Om gratis aan jouw training te mogen deelnemen is het van belang dat je aan de vereisten voldoet die het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan jouw deelname stelt.

Dit betekent dat:

  • Je bent ouder dan 18 en hebt de pensioenleeftijd nog niet bereikt.
  • Je rondt alle onderdelen van de training of e-learning af vóór 17 maart 2023*. Voor e-learnings geldt daarnaast dat je deze binnen drie maanden na besteldatum voor minimaal 80% dient te doorlopen.
  • Je uploadt bij het plaatsen van de bestelling een kopie van de voor- én achterkant van een geldig legitimatiebewijs (op jouw naam) met zichtbaar BSN-nummer.
  • Je voldoet aan de aanwezigheidsplicht die geldt bij zowel klassikale als virtuele trainingen.
  • Je gaat akkoord met de toestemmingsverklaring NL Leert Door. De toestemmingsverklaring zorgt ervoor dat het ministerie van SZW, dat de subsidies toekent, de juiste toepassing van de subsidie door de opleider kan controleren.
  • Je geeft akkoord dat de kosten van de scholing op jou verhaald mogen worden indien je niet aan de voorwaarden voldoet.
  • Je gaat akkoord met de volledige aanvullende voorwaarden voor de NL Leert Door-regeling.


* Voor trainingen met een trainingsdatum tussen 17 en 31 maart geldt een deadline van 31 maart.


Afmelden voor of wijziging van de training
Tot uiterlijk 30 dagen voor de start van de training kun je je afmelden door te mailen naar support@lindenhaeghe.nl. Wil je de training liever verplaatsen? Dan kun je dit tot 2 weken voor aanvang van de training doorgeven en dan proberen we samen met je naar een nieuw startmoment te kijken. Mocht jouw plek vrijkomen dan kunnen we hier iemand anders mee blij maken. Ook wanneer het niet realistisch is dat jij je opleiding nog gaat afronden, zullen wij jouw plek aan iemand anders geven.
Houd er daarnaast rekening mee dat, wanneer er te weinig deelnemers voor een training zijn, het mogelijk is dat startmomenten samengevoegd of geannuleerd worden. Uiteraard nemen we dan contact met je op.

Bekijk de volledige aanvullende voorwaarden voor de NL Leert Door-regeling.

De voorwaarden
De voorwaarden
Wacht niet te lang!

Op = Op

Het ministerie heeft een bepaald budget (subsidie) vrijgemaakt voor NL Leert Door. Hierbij geldt op = op. Schrijf je dus snel in en zorg dat je dossier bij ons compleet is. Dan kun jij jouw kosteloze training snel in je agenda schrijven.