Zelfinzicht: hoe ontwikkel je dat?

28-06-2022

Nieuws

DISC-model

De inscriptie ‘Ken uzelf’ sierde volgens de Griekse schrijver Pausanias (115-180) de tempel van Apollo in Delphi. De uitspraak inspireerde talloze wijsgeren en filosofen. Als het om adviesvaardigheden gaat, kan je de uitspraak opvatten als: om op het level van de klant te komen, moet je je eigen krachten en zwaktes kennen.

DISC-model
Het DISC-model is een populaire methode om zelfinzicht te verkrijgen. De test, die wij ook bij verschillende opleidingen en trainingen aanbieden, geeft een uitslag op basis van vier persoonlijke gedragsstijlen: dominant (rood), invloedrijk (geel), stabiel (groen) en consciëntieus (blauw). Niemand heeft slechts één vastomlijnde stijl, maar uit de test komt wel naar voren welke ‘kleur’ bij jou de overhand heeft. Elke gedragsstijl heeft kenmerken die de eigenschappen van anderen versterken of er juist mee botsen. De inzichten uit DISC geven je handvatten om gerichter te communiceren, conflicten te vermijden en op te lossen en beter samen te werken.

Kernkwadrant
Een andere beproefde methode om jezelf te leren kenen, is het kernkwadrant van bedrijfskundige Daniel Ofman. Het model werkt met kernkwaliteiten: natuurlijke persoonlijke positieve eigenschappen. Mensen kunnen doorschieten in hun positieve eigenschap (valkuil), waardoor het een zwakte wordt. De uitdaging is om een eigenschap toe te voegen die voor balans zorgt. Klanten en collega’s die heel anders in elkaar zitten, kunnen een ‘allergie’ hebben ten opzichte van jouw positieve eigenschap. Bijvoorbeeld daadkracht wordt beschouwd als een kwaliteit, maar als je dit overdrijft, kan het doorslaan naar drammerigheid. De uitdaging is dan om geduldiger te zijn. Passief ingestelde mensen zijn vaak allergisch voor zeer daadkrachtige personen.

Meer weten?
Meer weten over zelfinzicht en hoe de verschillende testen en trainingen jou kunnen helpen je jezelf beter te leren kennen en je skills te verbeteren?

Download dan nu de gratis e-paper Adviesvaardigheden.