Wft PE, PE SEH of PA: wat ‘moet’ jij dit jaar nog afronden?

16-12-2020

Financiële buttons

Het einde van het jaar nadert; een mooi moment om de balans op te maken. Heb jij alles afgerond voor 2020? Of mis je nog ergens een paar punten? En waarmee start je in 2021? Zeker als je met verschillende PE-periodes te maken hebt, wil er nog wel eens verwarring over de termijn optreden.

Wij zetten de aandachtspunten voor je op een rij. Waar moet je op letten?

(Wft) PE: tot en met 31 maart 2022
Early Birds kunnen dit onderwerp overslaan: als jij jouw (Wft-) PE-punten al in de pocket hebt, dan ben je er mooi op tijd bij. (Check wel even of je de juiste examens hebt gedaan.) Wie de punten nog moet halen: geen paniek. Je hebt nog tot en met 31 maart 2022 de tijd om je examens te halen. We delen al wel het advies om dat volgend jaar (op tijd) te doen; de ervaring leert dat begin 2022 alles meestal snel vol zit. Misschien een mooi goed voornemen?

Alles over PE-examens + welke studievormen zijn er lees je hier.

PE FFP: tot en met 31 december 2021
De PE FFP-periode strekt zich uit over een periode van twee jaar. Nog geen punten gehaald? Geen stress; je hebt heel 2021 nog de tijd. De keuze is vooralsnog reuze: bekijk hier het aanbod.

PE SEH: donderdag 31 maart 2021 (vers van de pers)
Het PE SEH-jaar loopt ten einde. In eerste instantie was sprake van een maand uitstel voor alle EFA's. Echter vers van de pers: i.v.m. de lockdown heeft Stichting Erkend Financieel Adviseurs laten weten dat de deadline opgeschoven naar 31 maart 2021. Je kunt je punten dus ook in januari, februari of maart 2021 halen. Hierdoor ontstaat (deels) overlap met het PE SEH-jaar 2021: daar wordt bij de puntenregistratie uiteraard rekening mee gehouden.

Bekijk het PE SEH aanbod hier.

PE SHV: tot en met 31 december 2020
Het jaar loopt voor PE SHV ten einde. Er zijn helaas geen startdata meer.

Permanent Actueel: tot en met 31 januari 2021
Naast de 2-maandelijse updates staan nu ook de Kennis & Praktijkbijeenkomsten klaar. Zodra jij alle updates hebt bekeken en afgerond, kunnen wij het PA-certificaat voor je klaarzetten in de Online Leeromgeving.

Meer over PA-abonnementen.

NL Leert Door: start z.s.m.
Ben jij een van de ruim 3000 professionals die een training of opleiding heeft geboekt via de regeling NL Leert Door, start daar dan zo spoedig mogelijk mee. We adviseren je hier niet te lang mee te wachten. NL Leert Door eindigt op 31-7-2021. Echter ruim voor die tijd moeten wij jouw certificaat van deelname klaarzetten in de Online Leeromgeving. Als bewijs voor de verkregen subsidie. Voor Virtual Classrooms geldt een aanwezigheidsplicht, voor e-Learnings hanteren wij een deadline. Als wij binnen 6 weken na aanschaf geen voortgang zien, dan gaan wij ervan uit dat je geen belangstelling (meer) hebt voor de e-Learning.

Jouw subsidieplek wordt dan vrijgemaakt voor iemand op de wachtlijst.

Vragen over PE of PA of over de PE-examens? Of over NL Leert Door? Kijk eens hier.