De weddenschap van PE-blogger Mark

01-06-2022

Inspiratie

Weddenschap PE-blogger Mark

Hoi! Ik ben Mark, zelfstandig financieel adviseur, woonachtig in de Randstad en vader van een zoontje. Voor Lindenhaeghe blog ik regelmatig over mijn PE-rikelen.

In mijn vorige blog schreef ik dat ik een échte Early Bird wilde worden. Ik had me ingeschreven voor maar liefst 3 PE-examens in mei. In deze blog lees je hoe het afliep. Is het gelukt? Nou, ten dele….

Hallo, daar ben ik weer!

Mijn eerste blog in de nieuwe PE-periode!

Best bijzonder dat dit alweer de derde PE-periode is dat ik blog voor Lindenhaeghe. Dit keer overigens als officieel Erkend Financieel Adviseur (EFA®) want ja, dat diploma heb ik gehaald afgelopen april. Ben ik best trots op!

Weddenschap
In mijn vorige blog - nét voor de start van de nieuwe PE-periode - schreef ik over mijn voornemen om Early Bird te worden. Ik had maar liefst drie (!) PE-examens geboekt in mei. Lees hier de reactie van mijn omgeving en mijn reactie op de reactie van mijn omgeving. Afijn, één en ander leidde uiteindelijk tot een weddenschap met mijn vrouw en dat heb ik geweten.

Badkamer verbouwen
Al vrij snel werd namelijk duidelijk dat ik het veel te druk had om drie PE-examens voor te bereiden, training te volgen én examen te doen. Het werk was druk, ik moest op vakantie, de badkamer werd verbouwd en uiteindelijk heb ik twee van de drie trainingen weer geannuleerd. Vrouw helemaal ‘ik-zei-het-toch’ natuurlijk. En nu moet ik haar mee uiteten nemen omdat ik de weddenschap verloren heb. Nou ja, er zijn ergere dingen.

Want: ik heb natuurlijk wel wát gedaan. Het examen PE Hypothecair krediet heb ik gehaald. En het moet gezegd worden: ik herkende inderdaad veel onderwerpen, dat maakte dat ik veel sneller door de stof heenging en zonder examentraining (ik had omgeboekt naar 100% online) slaagde met een mooie zeven.

Aparte administratie
Voor nu laat ik het daar even bij. PE Schade zakelijk en PE Inkomen schuif ik door richting najaar en dan heb ik volgend jaar tijd genoeg voor PE SEH. Want nu ik EFA ben, moet ik ook op voor de bovenwettelijke PE’s. Ik moet onderhand een aparte administratie gaan voeren voor al die opleidingen, nondeju.

Nou ja, wagonnetje voor wagonnetje zei mijn vroegere economieleraar altijd en dat is precies hoe ik het ga doen.

Tot snel, PE-blogger Mark, 1/3e Early Bird!

Word ook een Early Bird: kies hier jouw PE-opleiding.