Wat is jouw volgende STAP?

23-02-2022

Nieuws

Nieuws STAP-budget

Hulp, assistentie en versterking*: de drie-eenheid van het STAP-budget. De overheid biedt hulp in de vorm van budget (max. 1.000 euro subsidie per persoon), assistentie bij de aanvraag en draagt zo indirect bij aan de ‘versterking’ van de positie op de arbeidsmarkt voor wie zich duurzaam wil ontwikkelen.

Het STAP-budget is er voor iedereen; ook jij doet er je voordeel mee.

Hoe werkt het STAP-budget
Per 1 januari 2022 zijn studiekosten niet meer aftrekbaar. Met het STAP-budget neem jij zelf de regie over je ontwikkeling: je vraagt het zelf aan, nadat je een opleiding hebt gekozen.

STAP 1
Je gaat na of jouw opleiding te boeken is met het STAP-budget. Hoe? Bekijk ons STAP-opleidingsaanbod op de website.

STAP 2
Je boekt via de website door te klikken op de button ‘Bestel met STAP’. Je ontvangt vervolgens van ons een STAP-aanmeldingsbewijs voor het UWV.

STAP 3
Zodra de aanvraagtermijn voor de subsidie opent, dien je jouw aanvraag - met het aanmeldbewijs - in bij het UWV. Keurt het UWV deze goed? Dan kun je aan de opleiding deelnemen.

Groeien in je carrière
STAP staat voor Stimulans Arbeidsmarkt Positie. Het budget biedt mooie mogelijkheden om met subsidie te groeien in jouw carrière. Maar ook omscholen of je cv een impuls geven kan met STAP. En of je nou kiest voor een verbredende of verdiepende opleiding of een training op gebied van persoonlijke ontwikkeling, een sterke arbeidsmarktpositie start met de juiste scholing.

Dus pak die kans!

Wanneer zet ik mijn eerste STAP?
Het aanvragen van het STAP-budget kan vanaf 1 maart 2022 vanaf 10.00 uur bij het UWV. Wil jij direct bij deze eerste aanvraagtermijn een subsidieaanvraag indienen? Zorg dan dat jij je voor 28 februari via de website van Lindenhaeghe hebt aangemeld!

Er gaan dit jaar verschillende aanvraagtermijnen (van 2 maanden) ‘open’, maar ook voor deze subsidiepot geldt: op is op. Dus wees er snel bij.

*Ons woord subsidie komt van Latijnse woord subsidium dat 'hulp’ of ‘assistentie’ betekent, maar ook ‘versterking'.

Lees hier alles over het STAP-budget

Of kijk direct op onze website wat jij wil boeken