VVCM en Lindenhaeghe zetten in op toekomstproof studeren voor creditprofessionals

21-09-2020

VVCM en LH

De Vereniging Voor Credit Management (VVCM) en Opleidings- en trainingsinstituut Lindenhaeghe werken samen aan een nieuwe en meer flexibele manier om creditprofessionals toekomstproof op te leiden. Afgelopen week vond de release plaats van de nieuwe e-learning Certified Credit Practitioner (CCP). Hiermee kunnen (aankomend) creditprofessionals tijd- en plaatsonafhankelijk werken aan hun registerinschrijving.

Groeiende markt
De creditmanagementmarkt - denk hierbij aan afdelingen als bijzonder beheer, debiteurenbewaking en achterstandenbeheer - maakt de laatste jaren een flinke groei door. De vraag naar gekwalificeerd personeel neemt, evenals de vraag naar gedegen opleidingen op dit gebied, evenredig toe. VVCM biedt als branchevereniging al jaren hoogwaardige opleidingen op het gebied van credit management. Van de startende Credit Practitioner tot senior Credit Manager. Alle opleidingen zijn door het CPION (Centrum Post Initieel Onderwijs Nederland) erkend.

Landelijke dekking
Met Lindenhaeghe als opleidingspartner zet VVCM een stap richting de toekomst: het aanbieden van flexibele credit-trainingen. De opleiding Certified Credit Practitioner is inmiddels omgezet in een gevarieerde e-learning, welke net als de klassikale variant opleidt tot debiteurenbeheerder met mogelijkheid tot accreditatie. (Aankomend) creditprofessionals hoeven nu niet meer wekelijks naar Utrecht af te reizen voor hun opleiding. ‘Bij het nieuwe leren draait het niet alleen om hóe en wát je studeert maar ook wáár je studeert. Het kiezen van je eigen studieplek wordt – ook met het oog op Corona – steeds belangrijker’, aldus Lindenhaeghe-directeur Ewald Bary. Cees Jansen: ‘De strategie van de VVCM focust op het stimuleren van kennisuitwisseling op het gebied van credit management. Als voorzitter van de VVCM ben ik erg blij met deze nieuwe ontwikkeling, die aansluit bij de vraag van vandaag’.

Credit Managers van de toekomst
Opleidingsinstituut Lindenhaeghe is specialist op het gebied van blended-leren, e-learnings en Virtual Classrooms voor financiële opleidingen. Met de vakkennis van VVCM en de ervaring van Lindenhaeghe op gebied van online studies op hoog niveau, ligt er volgens Bary een solide basis om alle creditmanagementopleidingen van VVCM om te zetten naar digitale en flexibele leervormen. Cees Jansen: ‘En dat sluit aan bij onze missie: het afleveren van de credit managers van de toekomst!’

Scholingsovereenkomst
VVCM sloot recentelijk een scholingsovereenkomst met het UWV. Opleidingen van de VVCM kunnen onder bepaalde voorwaarden worden vergoed door het UWV. De nieuwe e-learning valt ook onder deze overeenkomst.

Bekijk ook onze pagina Future Skills for Financials.