Voeg jij de beste ingrediënten al samen in jouw opleidingsrecept?

30-08-2022

Lerende organisatie

In een vorig blog hebben wij geschreven over het samenvoegen van de beste ingrediënten in jouw opleidingsrecept. We zijn benieuwd naar wat voor geurigs er inmiddels uit jullie oven komt. Of misschien ben je nog bezig met het samenstellen van het juiste recept?

Fraude of witwassen

Stel dat je bijvoorbeeld kijkt naar de opleidingen gericht op compliance. Wanneer je als data-analist aan de slag wilt dan heb je in principe aan de basisopleiding voldoende. Maar juist als je verder gaat dan deze basisopleiding wordt de rol pas echt interessant. Denk bijvoorbeeld aan een thema als ethiek of een training gericht op fraude of witwassen. Deze thema’s komen uiteraard ook terug in de verplichte basisopleiding, maar door deze onderdelen apart uit te diepen, verbreed je je blik als professional enorm en bovendien ben je extra waardevol binnen je team.

Klanttypes
Maar ook een in eerste instantie wat minder voor de hand liggende training, zoals omgaan met verschillende klanttypes, past goed binnen de scope van een data-analist. Wanneer je bepaalde handvatten krijgt om een gesprek aan te gaan waarin je wellicht ook vragen moet stellen die minder leuk zijn, dan formuleer je deze net wat anders waardoor de hakken van de geïnterviewde minder snel in het zand gaan. Doordat je in staat bent om draagvlak te creëren, levert je gesprek veel meer op.

Manieren van opleiden ontzettend veranderd

Chantal Relou, accountmanager bij Lindenhaeghe en binnen het instituut gericht op maatwerk opleidingstrajecten zegt er het volgende over: ‘Je ziet sowieso dat de manieren van opleiden veranderd is in de afgelopen jaren. Zo heb je uiteraard de keuze tussen fysiek (klassikaal) en virtueel (online), maar kijk je ook naar je doelgroep. Jonge mensen zijn, mede door de snelle, beeldgerichte sociale media waarmee ze opgroeien, niet per se fan van tekst, zij leren wellicht gemakkelijker (en leuker!) door gamification te zetten. Zo hoor ik bijvoorbeeld terug dat, in de huidige krappe arbeidsmarkt, mensen het opleidingsbudget één van de belangrijkste redenen vinden om voor een bepaalde werkgever te kiezen. En daarnaast vind ik het belangrijk om te zeggen dat een opleiding niet per definitie heel ingewikkeld hoeft te zijn. Die kan heel dicht bij je liggen, soms is een dagje training al voldoende. Maatwerk is niet per definitie duur, of een langdurig traject. Het gaat meer om kritisch kijken naar de ingrediënten die je in je spreekwoordelijke taart verwerkt om het voor jou beste resultaat te krijgen.'

Ook het beste opleidingsrecept ontvangen?

Wil je meer over bovenstaand verhaal weten of even overleggen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We kijken uit naar je bericht.