Vijf inzichten om te kunnen shinen deze winter

28-11-2017

Laatste nieuws Lindenhaeghe

Je kent ze wel: van die mensen die altijd stralen. Ze lijken wel licht te geven en warmte uit te stralen. Anderen hangen graag om ze heen. Wanneer zij in de buurt zijn, lijkt er direct meer leven in de brouwerij.

Daar kunnen we allemaal wel een beetje van gebruiken tijdens deze donkere winterse dagen. Of… eigenlijk willen we allemaal een beetje zo zijn! Je hoeft gelukkig niet verlicht te zijn om te kunnen shinen. Wanneer je je bewust bent van een aantal dingen, kom je al een heel eind. Vijf inzichten die hierbij kunnen helpen.

 1. Wees zelfbewust
  Zelfvertrouwen en authenticiteit zijn dé ingrediënten van het recept aantrekkelijkheid. Probeer je echt niet druk te maken over wat andere van je denken. Jij bent uniek en mag er zijn.
 2. Oordeel niet
  Je mag best een mening hebben, maar dat is wat anders dan een oordeel. Laat anderen in hun waarde en geef ruimte aan andersdenkenden. En hé…. óók niet oordelen over jezelf! Je bent niet de eerste die onnodig streng voor zichzelf is.
 3. Humor helpt
  Humor is een van de beste manieren om een einde te maken aan verschillen van inzicht. Vooral als je een beetje zelfspot toepast. Lach om het leven, neem zaken niet zo serieus. Hiermee neem je veel spanning weg en stel je anderen op hun gemak.
 4. Wees open
  Jezelf kwetsbaar durven opstellen is best een ding. Maar wanneer jij de eerste bent om je minder perfecte eigenschappen toe te geven, maak je het pad vrij voor de ander. Wanneer je jezelf openstelt, krijg je dat meestal terug. Verbinding met anderen is veel aantrekkelijker dan perfect of de beste lijken.
 5. Blijf nieuwsgierig
  Wanneer je alles met nieuwsgierigheid benadert, sta je open voor nieuwe inzichten en creëer je kansen. Daarbij zorgt nieuwsgierigheid voor oprechte interesse en ook dat maakt jou tot een graag geziene gesprekspartner.