Vijf energieboosters voor februari

13-02-2017

Laatste nieuws Lindenhaeghe

Ken jij zo iemand?
Het kan een collega zijn of een vriend. Of misschien is het wel je bloedeigen zus. Ze hebben één ding gemeen: ze verzetten bergen werk en fietsen na hun werkdag ook nog bruisend van energie naar de sportschool. Om jaloers van te worden. Hoe doen zij dat?

Hun geheim
Hun geheim: ze hebben het naar hun zin op het werk. Ze ervaren hun baan niet als een last, maar als bron van energie. Dat heeft niets te maken met inzet of output, maar alles met werkplezier: een leuke sfeer, je grenzen aan kunnen geven, doen wat je leuk vindt én het optimaal benutten van je capaciteiten. Natuurlijk, zoiets verander je niet van de een op de andere dag, maar soms kun je met een paar kleine dingen al best veel bereiken.

Boostertips!
Begin bijvoorbeeld de dag met de klus waar je het meest tegenop ziet. Meestal valt het mee en geniet je de hele dag van het gevoel dat je dát klusje in ieder geval hebt geklaard!

We hebben nog vijf tips voor je:

  1. Bekijk die lastige collega eens met andere ogen. Wat drijft hem of haar? Begrip voor een ander vermindert ergernis: een energieslurper.
  2. Geef een compliment of help ongevraagd een collega uit de brand. Van iets geven word je vanzelf blij, omdat je je hier goed over voelt. Dat geeft direct energie!
  3. Herken je eigen valkuilen en relativeer ze. Niemand is perfect.
  4. Wees jezelf. Als je jezelf anders voordoet dan je bent, kost dat energie. Nog beter: wees open en je zult ervaren dat anderen dat ook worden. Dat geeft vertrouwen en een fijnere werksfeer.
  5. Doe eens iets onverwachts. Teken een rebus op het raam met een krijtstift, vervang alle toiletrollen door gekleurde exemplaren of zet een verschrikkelijk lelijke knuffel op je bureau. Onverwachte dingen maken vaak de tongen én de sfeer los, wat ook weer een positief effect heeft!