Het vervolg van NL Leert Door is live!

14-03-2022

Vervolg NL Leert Door

De lancering van het STAP-budget is nog maar nét achter de rug, of we staan aan de start van de volgende ronde van de NL Leert Door-subsidieregeling! En dat komt goed uit, want de subsidiepot van het STAP-budget was na de opening van het eerste tijdvak snel leeg. Maar wat is het verschil precies tussen de twee subsidieregelingen? En welke is mogelijk het meest geschikt voor jou?

NL Leert Door 2.0
Eind 2020 maakten we al kennis met de NL Leert Door-subsidieregeling waarmee Nederlanders geheel kosteloos een opleiding konden volgen. Deze maand zal de volgende ronde van de subsidieregeling van start gaan en is het opnieuw mogelijk bij Lindenhaeghe geheel gesubsidieerd een opleiding of training naar keuze te volgen. Het aanbod dat beschikbaar is via NL Leert Door is voor Lindenhaeghe te vinden op nlleertdoor.lindenhaeghe.nl. Binnen dit aanbod vallen Wft- en PE-opleidingen, bovenwettelijke opleidingen zoals MiFid, Data Protection Officer en CDD, maar ook trainingen binnen de categorie Persoonlijke Ontwikkeling.

Studeren met NL Leert door?
Het boeken van een opleiding of training via NL Leert Door gaat gemakkelijk via nlleertdoor.lindenhaeghe.nl en kan op ieder gewenst moment. Houd er echter wel rekening mee dat er maar een beperkt aantal plekken beschikbaar is en dat verwacht wordt dat de aanmeldingen snel zullen gaan.

Eenmaal aangemeld? Dan hoef je zelf geen verdere actie te ondernemen en zal Lindenhaeghe de subsidieaanvraag afronden. Wél is het van belang dat je aan alle voorwaarden voldoet; zoals je ID-bewijs met BSN aanleveren, aanwezig zijn bij de training én jouw scholingstraject succesvol en op tijd afronden.

Als jij jouw training voor 31-12-2022 afrondt en de instructies (o.a. in e-mails) opvolgt, heb jij eind 2022 gratis een mooie opleiding gevolgd waarvan je ook nog eens een certificaat van deelname ontvangt. Meer over de NL Leert Door-regeling lees je hier.

Het STAP-budget
NL Leert Door werkt nét even anders dan het STAP-budget. Anders dan bij de NL Leert Door-regeling volg je bij het STAP-budget de opleiding niet geheel kosteloos, maar ontvang je een ‘korting’ van maximaal €1.000,-. Door de overheid wordt er jaarlijks ongeveer 200 miljoen aan STAP-budget beschikbaar gesteld, waarmee zo’n 200.000 verstrekkingen toegekend worden. Deze toekenningen worden gedurende het jaar verdeeld over verschillende aanvraagtermijnen van elk twee maanden. Is het subsidiepotje van een aanvraagtermijn leeg? Dan moet de cursist wachten om in de volgende aanvraagtermijn opnieuw een subsidieaanvraag in te dienen.

Benieuwd welke opleidingen en trainingen je bij Lindenhaeghe kunt boeken met het STAP-budget? Bekijk het in de STAP-catalogus.

Studeren met het STAP-budget?
Om gebruik te kunnen maken van het STAP-budget moet je, anders dan bij de NL Leert Door-regeling, zelf de subsidieaanvraag indienen bij het UWV. Dit kan pas zodra jij je bij de opleider hebt aangemeld voor een opleiding of training en van de opleider het STAP-aanmeldingsbewijs hebt ontvangen. Dit STAP-aanmeldingsbewijs is nodig om de subsidieaanvraag bij het UWV te voltooien.

Het aanmelden voor een opleiding of training kan op elk gewenst moment. Het indienen van de subsidieaanvraag bij het UWV dient echter te gebeuren direct bij opening van een aanvraagtermijn. Wees als subsidieaanvrager dus alert op de werking van de aanvraagtermijnen!

Meer weten over studeren met subsidie? Bekijk onze pagina over subsidiemogelijkheden!