Verliefd op je werk

14-02-2019

Laatste nieuws Lindenhaeghe

Valentijnsdag staat in het teken van DE LIEFDE! Liefde geeft kriebels, maakt het leven een stuk leuker en geeft je bakken met energie. Hoe fijn zou het zijn als je ook een beetje verliefd bent op je werk?

En dan bedoelen we natuurlijk niet de verliefdheid die je voelt voor die leuke collega. Ook zalig hoor; hierdoor sta je elke dag moeiteloos op en ga je fluitend naar je werk (waar je dan uren wilt doorbrengen). Maar daar gaat dit artikel niet over. Nee, we hebben het hier over verliefd zijn op je wérk.

Van je werk een passie maken
Je verheugen op een dagje werken, klinkt dat als een utopie? Niet voor mensen met passie voor hun baan. Je herkent ze door hun enthousiasme, bevlogenheid en energie. Voor mensen met passie vliegt de tijd voorbij. Je bent een bofkont als je van jouw passie je werk hebt kunnen maken, maar dat is helaas niet voor iedereen weggelegd. Wat je dan kunt doen, is anders naar je werk gaan kijken. Zorg dat je meer passie krijgt voor je werk! Dat versterkt je zelfvertrouwen en maakt je dag zinvoller. Daarbij ben je gemotiveerder, productiever en succesvoller in wat je doet.

Vijf tips voor meer passie voor je werk, waar je vandaag al mee kunt beginnen.

Geef aandacht aan je collega’s
Wie is die collega eigenlijk waar je dag in, dag uit mee samenwerkt? Wat drijft hem of haar? Praat er eens over, wees geïnteresseerd. Je zult ervaren dat je dit terugkrijgt. Je hoeft geen vrienden te worden (mag wel natuurlijk!), maar oprechte aandacht voor elkaar maakt het wel veel leuker om samen te werken.

Vraag feedback
Even de werkzaamheden terugkoppelen en evalueren hoe je het doet. Niet alleen doet dat de onderlinge communicatie en de band met je leidinggevende goed, maar het draagt zeker ook bij aan een fijnere werksfeer en een hogere productiviteit.

Vergroot je betrokkenheid
Verdiep je in je werkgever en het product of de dienst waar je aan meewerkt. Als je meer weet over waar je het voor doet, maakt dit je werk zo veel leuker. Misschien ontdek je klussen die heel goed bij je passen, of bedenk jij die slimme innovatie omdat je op de hoogte bent van alle ins en outs.

Ga goed om met je energie
Als je energiek aan je dag kunt beginnen, gaat alles veel gemakkelijker en zal je ook sneller passie en flow ervaren. Probeer energieslurpers te vermijden en neem genoeg adempauzes. Je vakantie spreiden over meerdere korte breaks werkt voor sommige mensen heel goed. Werk niet structureel over en zorg ervoor dat je thuis ook goed kan opladen.

Bekijk het per dag
Je zorgen maken om de dag van morgen, om klussen die je nog moet klaren en opdrachten die je nog moet binnenhalen: het brengt je niets. Je werkt namelijk vandaag! Dus maak realistische doelen voor de dag en focus je daarop. En vergeet ook niet even stil te staan bij je successen.

Fijne Valentijns werkdag!

Wil jij in 2019 werken aan je persoonlijke ontwikkeling? Ontdek welke van onze trainingen past bij jou.

> Doe de test