Top 3 van onze best gelezen blogs: ontspanning en leesplezier gegarandeerd

01-07-2022

Lerende organisatie

Zit je lekker aan de rand van het zwembad? Of mijmer je al over dat zonovergoten terras met uitzicht op het strand? Wij wel! En dat ontspannen gevoel gunnen we jou ook. Daarom delen we graag een top 3 van onze best gelezen blogs. Haal er je eigen inspiratie, plezier of motivatie uit.

En kunnen we je ergens mee helpen? Dan horen we dat graag. Alvast een hele fijne vakantie gewenst!

Blog 1: over cadeautjes geven aan collega’s (en daarmee aan jezelf)

Ontwikkelen zou leuk en leerzaam moeten zijn, dat is het enige moetje wat moet. Maar hoe kom je van de verplichte cursussfeer af en faciliteer je een leergierige omgeving waarin medewerkers zelf de touwtjes in handen hebben en hun eigen koers varen? Want jij als leidinggevende voelt je ongetwijfeld verantwoordelijk voor de opleidingen die je collega’s mogen (of moeten) volgen. Toch staat niet iedereen altijd te springen wanneer het over deze opleidingen gaat. Hoe je dat ombuigt lees je in ons blog: geef jij je collega’s weleens een mooi cadeautje?


Blog 2: over vaardigheden van succesvolle hr-managers en teamleiders

Ken je Bob Ross? Die rustgevende schilder die in een mum van tijd een effen blauw vlak op zijn doek omtovert tot een sneeuwlandschap met diepte? Precies die vaardigheden worden, weliswaar binnen een ander kader, toegepast door succesvolle hr-managers en teamleiders die hun collega’s inspireren om de juiste opleidingen te volgen. Hoe dat werkt? Lees snel verder.

Blog 3: over interessante inzichten van collega-professionals

Hans van Kaathoven is opleidingscoördinator bij Talent&Pro. Samen met zijn collega’s zorgt hij ervoor dat de consultants van deze detacheringsspecialist aan de start en gedurende de rest van hun carrière voorzien worden van de juiste ‘bagage’. Benieuwd naar een lerende organisatie volgen Talent&Pro? Kijk dan hier. Je vindt er ook interessante voortschrijdende inzichten van zakelijk dienstverlener en detacheerder Brunel én een duidelijke uiteenzetting over de trends in leren volgens manager opleidingen Loraine de Jong.