Tips voor persoonlijke ontwikkeling

17-07-2018

Laatste nieuws Lindenhaeghe

Bij Lindenhaeghe trainen we niet alleen mensen, we motiveren en inspireren. Door jezelf te blijven ontwikkelen, ben je namelijk meer ‘in control’. Op de werkvloer en in het dagelijks leven. Daarnaast zit je door persoonlijke ontwikkeling ook beter in je vel, relativeer je makkelijker en leer je sneller. Alles gaat precies zoals jij het zelf voor ogen hebt. The winner takes it all!

Hierbij ter inspiratie alvast 8 tips voor meer focus op je werk.

Dagelijks komen enorme hoeveelheden informatie op ons af. Ons brein is sinds de oertijd nauwelijks geëvolueerd, maar onze voorouders kregen in hun hele leven nog minder prikkels voor hun prehistorische kiezen dan wij nu in één dag. En wat wij in een dag aan prikkels moeten verwerken, daar hadden onze ouders een maand de tijd voor. Onze grootouders zelfs een heel jaar!

Hoe krijgen we structuur in deze onophoudende informatiestroom? Acht tips voor meer focus en meer resultaat:

 1. Zorg goed voor jezelf
  Het is de basis: zorg ervoor dat lichaam en geest in goede conditie zijn. Gezond eten, bewegen en voldoende slapen. En neem genoeg tijd voor jezelf, om leuke dingen te doen en met vrienden door te brengen.
 2. Ruim je hoofd op
  Neem even een paar minuten om alle gedachten in je hoofd toe te laten. Orden ze en schrijf de dingen op die je nog moet doen of afhandelen. Dat geeft overzicht en rust.
 3. Ruim je omgeving op
  Een opgeruimd bureau en een net huis geven ruimte. Zet alles wat afleidt even uit of weg. En JA, dat geldt dus ook voor je telefoon en inkomende mail.
 4. Doe één ding tegelijk
  Multitasken is dodelijk voor focus. Het is een fabel dat er mensen bestaan die werkelijk twee dingen tegelijk kunnen.
 5. Wissel af
  Verdeel werk dat nog moet gebeuren in overzichtelijke eenheden. Wissel ze af met stukjes ontspanning. Dit is niet zonde van de tijd. Hierdoor vergroot je de focus en krijg je meer gedaan dan wanneer je alsmaar doorgaat.
 6. Stel niet uit
  Uitgestelde zaken ploppen steeds als klein duiveltje in je hoofd op, enorm afleidend. Doe ze meteen, vooral dingen waar je tegenop ziet.
 7. Beloon jezelf
  Motiveer jezelf door iets in het vooruitzicht te stellen als je een resultaat hebt behaald. Een lekker kopje thee of een blokje om in de frisse buitenlucht bijvoorbeeld.
 8. Concentreren kun je leren
  Onze hersenen zijn, door de vele afwisseling en vele prikkels, niet meer gewend om langere tijd de focussen. Je kunt je hersens hierin trainen, net als een spier. Begin met korte periodes en maak de blokjes ‘focus’ steeds langer. Het werkt!\

Lees meer over de mogelijkheden voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

Of vul de keuzetest in en ontdek waar de kansen voor jouw persoonlijke ontwikkeling liggen.