Tip 1 Boek het juiste examen!

17-11-2021

Nieuws

PE Wft Blogger Mark

Hoi! Ik ben Mark, zelfstandig financieel adviseur, woonachtig in de Randstad en vader van een zoontje. Voor Lindenhaeghe blog ik regelmatig over mijn PE-rikelen.

In mijn vorige blog schreef ik over het afronden van mijn PE’s. Ik ben #alklaar. En inmiddels ben ik zelfs ingeschreven voor een vervolgopleiding. In deze blog vertel ik daar meer over. En: deel ik een aantal tips & tricks rond het PE-examen met jullie.

Vol verwachting klopt mijn hart …
… want half januari start ik met een nieuwe opleiding: Erkend Financieel Adviseur (EFA). Een 3-daagse opleiding voor adviseurs die een stapje verder willen gaan. Veel zin in, vooral in het trainen op adviesvaardigheden! Dat praktische gedeelte heb ik bij de PE’s altijd gemist.

Mark geeft tips
En over advies gesproken: van mijn contact bij de marketingafdeling begreep ik dat een behoorlijk groot deel van de adviseurs nog op PE-examen moet. Die zijn dus zeg maar #nognietklaar. En aangezien de tijd begint te dringen - 1 april 2022 eindigt de huidige PE-periode – is mij gevraagd wat tips ’n tricks rond de voorbereiding te delen. Dat doe ik natuurlijk graag want eerlijk is eerlijk, als ik mezelf onderstaande tips eerder gegeven had, was ik echt wel eerder klaar geweest.

Dus daar gaat -ie.

Tip 1: boek het juiste examen
Zeker, een open deur. Maar alle begin is moeilijk. Zo boekte ik ooit een Wft-examen in plaats van de PE-variant. En doe je examen in een ‘topmodule’, dan hoef je voor de onderliggende modules geen apart examen te doen. Twijfel? Check hier welk examen je moet doen. Boek examen én opleiding want dan krijg je er de gratis Herexamenservice bij. Zie ook Tip 5.

Tip 2: Slim leren
Slim leren is écht superslim! En het was vaak mijn redding. Met Slim Leren kun je eindeloos oefenen: de vragen worden aangepast aan eerder gemaakte fouten en je kunt ook specifiek inzetten op bepaalde onderdelen. Slim leren is onderdeel van alle PE-opleidingen.

Tip 3: examendocument lezen
Gebruik ook dit handige examenhulp-document. Daarin staat o.a. uitleg over het examen maar ook over de soorten vragen die je kunt verwachten.

Tip 4: onderschat de vragen op het examen niet
Er worden tegenwoordig vaker detailvragen gesteld (is echt waar, ik heb het aan den lijve ondervonden!) dus zorg dat je je echt goed voorbereidt door het studiemateriaal (syllabus en e-learning) te bestuderen.

Tip 5: opleiding + examen = hoge slagingskans
De slagingskansen voor PE-examens liggen vrij hoog, maar wil je zeker van je zaak zijn? Boek dan een opleiding + examen (op één dag). Supergoede klassikale (of virtuele) training op kennis en mindset, direct gevolgd door een examen als alles nog vers in je hoofd zit. Ik zweer erbij.

Superveel succes voor jullie allemaal! En tot de volgende blog.

Boek jouw PE-examen