Stichting New Financial Forum bouwt mee aan de nieuwe economie

08-03-2021

NFF Academy: Zelfontwikkeling in de nieuwe economie

Het New Financial Forum heeft de afgelopen tien jaar samen met alle ambassadeurs en partners hard gewerkt aan het bevorderen van een nieuwe ethiek in de financiële dienstverlening. Het Forum heeft een bescheiden doch wezenlijke bijdrage geleverd aan de cultuurverandering binnen deze sector. Vanaf 2021 willen we niet alleen meer naar binnen kijken, maar gaan we ons gezamenlijke netwerk ook inzetten om mensen, bedrijven, en organisaties buiten de financiële sector te helpen om (verdere) stappen te zetten in de nieuwe economie.

Als nieuwe onderdelen van het bestaande Forum voegen we de New Financial Activators en de New Financial Academy toe. We blijven inspireren om de nieuwe economie te omarmen met nieuwsbrieven, magazines, learning journeys, (online)events, filmvertoningen en best practices. Met de New Financial Activators gaan we mensen en organisaties vanuit ons (inter)nationaal netwerk actief ondersteunen in die nieuwe economie. En vanuit de New Financial Academy bieden we een leeromgeving aan waarin zelfontwikkeling centraal staat, passend bij een nieuwe economie.

De redenen om de activiteiten van het Forum uit te breiden, mogen duidelijk zijn. Aan de ene kant wordt alleen maar duidelijker dat we gezamenlijk een uitdaging hebben om prangende problemen op te lossen (klimaat, vluchtelingen, ongelijkheid, racisme, uitsluiting, uitbuiting, armoede). Aan de andere kant wordt helder waar we echt behoefte aan hebben (geborgenheid, liefde, frisse lucht, erkenning, veiligheid, zorgen voor elkaar, eerlijkheid en authenticiteit). De coronaperiode heeft ons wakker geschud. Tijd voor actie. Vanuit ons netwerk gaan we bedrijven, organisaties en personen actief helpen om een samenleving te creëren die goed is voor mens, dier en planeet.

De lente-editie van het New Financial Magazine, een van de uitingen van het Forum, met als thema ‘De nieuwe economie’ vormt de aftrap van het vernieuwde Forum. Op 23 april 2021 opent Satish Kumar officieel het nieuwe hoofdstuk tijdens de virtuele chat fire ‘New Economy - and the importance of collaboration’.

Kumar (1936) is oprichter en directeur van het Schumacher College, een internationaal centrum voor ecologische studies dat dit jaar haar dertigjarig bestaan viert. Volgens Kumar dient de eerbied voor de natuur centraal te staan ​​in elk politiek en maatschappelijk debat. Tien jaar geleden was hij een van de sprekers tijdens een grootschalig event in Den Haag, dat de start vormde van het New Financial Forum. Nu tien jaar later leidt hij officieel het nieuwe hoofdstuk in.

_________________________________________________________________________________

Noot voor de redactie

Voor meer informatie:

New Financial Forum, Willem Vreeswijk, willem@newfinancialforum.nl 06 10630149

New Financial Activators, Ivo Valkenburg ivo@ivovalkenburg.nl 06-25110037

New Financial Academy, Diana Zandbergen mail@dianazandbergen.nl 06-10949510