STAP-budget: benut jij deze mooie kans voor werkgever én werknemer al?

09-08-2022

Lerende organisatie

Stap nieuws

Er wordt veel geschreven over het STAP-budget. En dat is logisch, want het biedt je immers de kans om op een eenvoudige manier een opleiding of training te volgen. En daarmee blijf je naadloos aansluiten op dat wat de arbeidsmarkt nodig heeft. Bovendien, zo blijkt uit ongeveer elk onderzoek, zitten medewerkers die zich competent en ‘klaar voor hun job’ voelen, beter in hun vel.

Collega’s die werkgeluk ervaren zijn gezonder, zorgen voor een goede sfeer, tevreden klanten en tevreden relaties. Ze zijn daarnaast heel gemotiveerd om succesvol te zijn. Dat blijkt uit recent (landelijk) onderzoek van Newcom Research & Consultancy. In een eerder artikel hebben we al geschreven over dit belangrijke onderwerp.

De lerende organisatie

Zie STAP als gezamenlijke kans
Waar je online minder over leest is de samenwerking tussen werkgever en werknemer rondom het STAP-budget. Zo zou je als werkgever bijvoorbeeld aan kunnen bieden om die laatste € 200, die mist als een collega voor een opleiding van € 1.200 kiest, bij te leggen. Dus de medewerker vraagt € 1.000 STAP-budget aan en jij doet de rest. ‘Zo doen we dat bij Lindenhaeghe zelf overigens ook’, aldus Esther Vuijsters, Teamleider Marketing Communicatie binnen het opleidingsinstituut. ‘Onlangs hebben wij twee collega’s een wat duurdere opleiding aangeboden die gedeeltelijk uit het STAP-budget kwam en de rest is door ons bijgelegd als ontwikkelbudget. Voor ons is dit een manier om het goede voorbeeld te geven. Practice what you preach zou je kunnen zeggen.’

Tijdvak opent 1 september: wees er snel bij
‘Op 1 september aanstaande opent het nieuwe tijdvak weer, zoals dat elke twee maanden gebeurt. De ervaring leert dat het potje binnen no time weer leeg is, dus wil je gebruik maken van STAP, wees er dan snel bij. Op de dag dat het tijdvak opengaat, moet je mét je aanmeldingsbewijs klaar-voor-de-start zitten. Dat aanmeldingsbewijs krijg je overigens wanneer je via de website een opleiding of training boekt. Dit dien je in bij het UWV, dat is in feite je 'go', na klaar-voor-de-start’, vervolgt Esther.

Meer informatie over het STAP-budget en alles wat met deze regeling samenhangt, zoals de manier van aanvragen, wat het aanbod precies inhoudt et cetera vind je hier. Of bekijk onze infographic waarin we een en ander meer grafisch weergeven.

Nog een subsidiemogelijkheid: NL Leert Door
Naast STAP is er sinds 2021 overigens nog een subsidiemogelijkheid: NL Leert Door. Met de NL Leert Door-regeling kunnen werknemers, werkzoekenden en zzp'ers (vanaf 18 jaar) kosteloos een training of opleiding volgen. Deze subsidiemogelijkheid kent overigens verschillende maatwerkvarianten. Zo werken wij samen met Adfiz voor de training Estate Planner en Schuldhulpverlener. We hebben alle relevante informatie helder voor je op een rijtje gezet.

Benut het najaar goed
Het najaar, zeker de maand september, is traditioneel de tijd waarin zowel werkgevers als werknemers nadenken over opleidingen die ze nog moeten of willen volgen. Neem in deze overweging niet alleen je studiekeuze maar ook de beschikbare subsidies mee. Dat vergroot je kansen enorm. Zowel voor werkgever als werknemer. Meer weten? Neem gerust even contact met ons op, we kijken uit naar je bericht.

De lerende organisatie