Sleep binnen die klant!

10-04-2018

Laatste nieuws Lindenhaeghe

Of je nu een klant bezoekt, hem aan de telefoon hebt of met hem in gesprek raakt tijdens een netwerkborrel, het draait allemaal om één ding: hoe maak je contact. Want die connectie, of beter nog, de klik, is tegenwoordig een must om te kunnen (mogen!) verkopen.

Die klik, het klantgericht verkopen, heeft alles te maken met vertrouwen dat de klant in jou heeft. En met respect voor elkaar. Informatie over je product of dienst kan de klant overal vinden maar de bevestiging, het goede gevoel, moet van jou komen.

Weet jij wat er bij je klant leeft en kun je daar op het juiste moment op inspelen, dan heb je niet één, maar wel drie streepjes voor!

Inleving
Klanten zijn tegenwoordig veel minder geïnteresseerd in wat je verkoopt, maar meer in de toegevoegde waarde ervan. Je verkoopt geen product, maar een oplossing. En dat betekent: je verdiepen in je klant en zijn probleem, want de toegevoegde waarde is voor iedereen weer anders. Gelukkig kun je dit leren. Voer een klantgesprek op de juiste manier en krijg zo de toegevoegde waarde van jouw klant boven tafel.

Het eerste contact
Negen van de tien keer heb jij het eerste klantcontact via de telefoon. Bedenk: je hebt maar één kans om een eerste indruk te maken. En ook voor bestaande relaties geldt dat je het visitekaartje bent voor je werkgever of je product. Superbelangrijk dus, dat telefonische contact. Ook hierbij gaat het om vertrouwen opbouwen en op zoek gaan naar de échte behoefte van de klant. Kun je koopsignalen herkennen en gebruiken?

Waar vind je de klant?
Een goede manier om nieuwe klanten te ontmoeten is netwerken. Maar hoe doe je dat op een goede en effectieve manier? Netwerken is meer dan een beetje babbelen op een borrel. In de e-paper lees je hoe je een netwerk opbouwt, onderhoudt én hoe je er het beste uithaalt. Hoe formuleer je bijvoorbeeld een vraag op de juiste manier, zodat je netwerk er wat mee kan en doet.

De belangrijkste tip: heb een beetje geduld. Het duurt zo’n zes maanden voordat je netwerk voor jou begint te werken.

Bekijk onze training Succesvol Netwerken