Slagingspercentages PE fors gedaald

21-07-2021

Financiële depressie

De dalende trend rond de slagingspercentages die trainer Anouk Hengeveld voorspelde in het artikel ‘Meer dieptevragen in de PE-examens’, lijkt te zijn ingezet. Afgelopen periode daalden de slagingspercentages flink: van ruim 81% naar 76,7%. Het dieptepunt lag in april 2021, toen het gemiddelde niet boven de 75% uitkwam.

PE Examenhulp
In het artikel ‘Meer dieptevragen in de PE-examens’, gepubliceerd op 30 juni op onze website, sprak Lindenhaeghe-trainer Anouk haar zorg uit over de veranderende vraagstelling in de PE-examens. Anouk: ‘Als trainers houden wij de examenvragen die het CDFD maakt voor de PE-examens natuurlijk altijd goed in de gaten. De laatste tijd valt ons op dat er iets is veranderd in de manier van vragenstellen door het CDFD. Waar voorheen veel vragen in casusvorm voorkwamen, gerelateerd aan algemene en brede onderwerpen, zien we steeds vaker detailvragen voorbijkomen. Vrij specialistische vragen die je echt alleen maar kunt weten als je de stof bestudeerd hebt.’

Opvallend aan de jongste CDFD-cijfers is verder het relatief lage aantal kandidaten dat de afgelopen maanden examen deed. Sloten we maart 2021 nog af met bijna 10.000 kandidaten, het afgelopen kwartaal meldden zich slechts 5.123 kandidaten voor een PE-examen. De voorspellingen zijn dan ook dat het na de zomer weer flink druk gaat worden in de examenlokalen.

Met het oog op de dalende slagingspercentages én de naderende einddatum van 1 april 2022 geeft trainer Anouk dan ook de volgende tips om snel te slagen:

  • Bereid je goed voor: doorloop de e-Learning, oefen met Slim Leren en oefenexamens
  • Zet de puntjes op de i met een examentraining
  • Maak gebruik van de gratis Herexamenservice in juli en augustus
  • Bekijk onze gratis PE Examenhulp voor een PErfect examen


Wist je dat…

… je bij Lindenhaeghe tegenwoordig ook examen kunt doen in de avond of in het weekend? Check onze COEL-locaties voor de mogelijkheden.