Shewanie Tewarie volgde een Training Timemanagement

18-01-2018

Laatste nieuws Lindenhaeghe

Ik heb meer rust in mijn hoofd”
Toen Shewanie Tewarie (nu: marketing- en communicatiemedewerker bij Lindenhaeghe) van baan veranderde, merkte ze dat soms door de bomen het bos niet meer zag en ze ‘verdronk’ in haar vele nieuwe werkzaamheden. Ze volgde de Training Timemanagement bij haar nieuwe werkgever.

Wat was de belangrijkste aanleiding voor het volgen van de training?
“Mijn nieuwe baan bestaat uit veel taken en er lopen altijd meerdere projecten naast elkaar. Ik ben best wel een beetje chaotisch en had het idee dat mijn werk effectiever kon. Ik merkte dat ik de neiging had om de leuke creatieve klussen eerste te doen, terwijl er ook ‘quick win’-taken zijn, die direct meer opleveren. Ik miste het overzicht om goed prioriteiten te kunnen stellen. Ik stelde dingen ook weleens uit, omdat ik er dan tegen op zag. Later bleek zo’n klus dan erg mee te vallen. Kortom, ik miste focus.”

Waar ging de Training Timemanagement over?
“Het ging vooral over: GEWOON DOEN! Begin met je klussen en maak van tevoren een goede planning. De training draaide om inzichten: waarom gaat het mis met de planning? Dat is voor iedereen anders. In mijn geval dus doordat ik tegen grote taken op zag. Ook een eyeopener: je hoofd is om te denken, niet om te herinneren. We leerden diverse technieken om taken te structureren, zodat je niets meer vergeet. Daarnaast was er veel ruimte voor het ontdekken van je eigen valkuilen.”

Wat was jouw grootste valkuil?
“Gebrek aan focus! Net als veel mensen, word ik gemakkelijk afgeleid door onbelangrijke zaken die ik tussendoor even wil doen. Ik heb op de training geleerd hoe ik hiermee moet omgaan. Voor mij werkt het goed als ik een korte break in het vooruitzicht heb. Na een half uur geconcentreerd werken, mag ik van mezelf bijvoorbeeld even mijn Facebook checken. Dat wordt ook wel de pomodoro-techniek genoemd. Zo zijn er nog meer technieken die aan bod kwamen tijdens de training. Er werd goed naar ieders persoonlijkheid gekeken: wat is jouw aandachtcurve, hoe benut je die optimaal en welke techniek kun je daarbij het beste toepassen?”

Hoe gaat het nu op je werk?
“Elke week maak ik een planning en aan het einde van de dag bedenk ik wat ik de volgende dag ga doen. Ik gebruik daar een speciale tool voor. Hier staat alles in, heel gestructureerd.
En ik voel me niet meer schuldig over een beetje afleiding. Ik weet dat ik dat af en toe nodig heb. Hierdoor kan ik juist weer even ontladen en daarna doelgerichter aan de slag met de volgende taak. En krijg ik uiteindelijk méér gedaan. En door mijn gestructureerde to-do-list, vergeet ik nog maar zelden iets. Ik heb nu veel meer rust in mijn hoofd en dat is fijn.”


Test: wat is jouw grootste valkuil voor productiviteitsverlies?
Supereffectief werken is voor veel mensen een uitdaging. Jij zou toch ook het liefste elk klusje snel en zonder moeite klaren? Helaas, we hebben allemaal wel één of meerdere productiviteitskillers. Doe de test, dan weet je wat jouw belangrijkste valkuil is én wat je er aan kunt doen!

> Doe de test!