Schuldhulpverleners en Budgetcoaches na vijf jaar op voor Hercertificering

01-06-2019

Laatste nieuws Lindenhaeghe

Aan schuldhulpverleners en budgetcoaches worden strenge eisten gesteld. Terecht, want jouw advies heeft grote consequenties en je werkt met een kwetsbare groep. Daarom geldt voor gecertificeerde schuldhulpverleners en budgetcoaches een Permanente Educatie (PE)- én een hercertificeringsplicht.

Hercertificering SHV: na vijf jaar opnieuw op examen
Het Kiwa bewaakt de professionaliteit van de beroepsgroep met het certificatieschema Persoonscertificering Schuldhulpverlener. Hierin is naast de diplomaplicht – SHV 1 en SHV 2 voor Schuldhulpverlener en SHV 3 voor budgetcoach – ook de PE- en Hercertificeringsplicht opgenomen. Indien de schuldhulpverlener het examen opnieuw met een positief resultaat afsluit én hij of zij in de tussentijd (jaarlijks) SHV PE-trainingen gevolgd heeft, wordt het certificaat met vijf jaar verlengd.

Alleen voor schriftelijke examens SHV 1, 2 en 3
De hercertificeringsplicht geldt uitsluitend voor alle schriftelijk examens en niet voor het assessment. Cases en Multiple choice moeten opnieuw worden gedaan voor zowel SHV 1, 2 en 3.

Trainer Robin Kaas: "Elke vijf jaar opnieuw examen doen is best pittig. Daar kun je wel wat hulp bij gebruiken!"

Bericht van Kiwa gekregen?
Schuldhulpverleners en Budgetcoaches die vijf jaar geleden hun diploma’s gehaald hebben, krijgen bericht gekregen van Kiwa dat zij opnieuw examen moeten doen.* Speciaal voor deze groep heeft Lindenhaeghe een examentraining ontwikkeld. Trainers/schuldhulpverleners Robin Kaas en Rianne Bakker bereiden je op interactieve wijze voor op examens.

Opnieuw examen doen? Hier boek jij je examen.