Ruim 7.000 Adviseurs Duurzaam Wonen

17-03-2021

Duurzaam financieel

Ruim 7.000 hypotheek- en financieel adviseurs zijn inmiddels geslaagd voor de Opleiding Adviseur Duurzaam Wonen. Zij spelen daarmee een belangrijke rol in het verduurzamen van de eigen woning omdat ze duurzaamheid in het adviesgesprek meenemen. Adviseurs die de opleiding (in de vorm van een e-learning) gedaan hebben, geven aan dat ze makkelijker met de klant over duurzaamheid in gesprek gaan.

Energiebesparende maatregelen
Het hypotheekgesprek – of het nou gaat om een nieuwe hypotheek of het oversluiten van een bestaande hypotheek – is hét moment om energiebesparende maatregelen te bespreken. Daarom sloegen in april 2020 zo’n 90 bedrijven en instanties de handen ineen om hypotheekadviseurs op te leiden tot Adviseur Duurzaam Wonen. Deze partijen, verenigd in het Sectorcollectief Duurzaam Wonen, willen een versnelling tot stand brengen in de verduurzaming van de eigen woning door dat een integraal onderdeel van het hypotheekadvies te laten zijn.

SEH-punten
Met de opleiding doen adviseurs brede kennis op: van klimaatakkoord tot financieringsoplossingen en van de BENG-normen tot mogelijke verduurzamingsmaatregelen. De opleiding is gesplitst in een theorie- en vaardighedendeel: beide opleidingen leveren komend jaar weer PE SEH-punten op. De (vernieuwde) Vaardighedentraining verschijnt binnenkort.

E-learning Adviseur Duurzaam wonen