Complete ontwikkeling is investeren in de toekomst

13-05-2020

Want verbetering + groei = winst

Super sterk

Stilstaan is achteruitgaan, wordt vaak gezegd. Dus willen we vooruit. Maar hoe zorg je voor die ‘vooruitgang’? Hoe realiseer je ‘groei’ en ‘ontwikkeling’? Als rechterhand voor financieel professionals op het gebied van complete ontwikkeling houden we ons bij Lindenhaeghe bezig met de verschillende facetten van groei. Deze bevat kenniscomponenten, maar ook vaardigheden die financials in staat stellen meer uit zichzelf én hun (loop)baan te halen.

In dit artikel (het eerste van een drieluik) vertellen we je meer over complete ontwikkeling voor financials. Wat is dit nou precies? En waarom is het zo belangrijk?

Financieel professionals werken voortdurend aan het up-to-date houden van vakkennis door middel van Permanent Actueel en de terugkerende PE-periodes. Maar vooruitgang door groei vraagt meer dan kennis. Ervaringen geven je bagage, ontwikkelingen vormen je en vaardigheden kun je trainen. Hoe dit bij jou werkt, heeft te maken met je persoonlijkheid en hoeveel interesse je toont in nieuwe dingen. Zoek je bewust inspiratie op? Sta je open voor ontwikkelingen? Heb je de drive om nieuwe vaardigheden te trainen?

Wanneer je deze zaken combineert, ontstaat er vuurwerk. Dat gebeurt wanneer je actief aan de slag gaat met jouw complete ontwikkeling. Denk hierbij niet alleen persoonlijke ontwikkeling maar ook professionele ontwikkeling, doorontwikkeling, verdieping, specialisatie en/of financiële vaardigheden.

Het begin: hoe wordt een persoonlijkheid gevormd?

Wie je bent, wordt bepaald door hoe je denkt, voelt én hoe je je gedraagt. Dat is voor de helft genetisch bepaald, je karakter heb je al vanaf je geboorte. Daarna wordt het gevormd door wat je meemaakt. Persoonlijke ontwikkeling begint al heel vroeg in ieders leven. Op school, of zelfs al eerder als peuter, leer je je vaardigheden. Hoe je je moet gedragen in een groep, communiceert, samenwerkt enzovoort. Bewust en onbewust leer je je hele leven door. Persoonlijke ontwikkeling stopt als het goed is nooit. De mate van versnelling heb je echter zelf in de hand. Kies je voor ‘go with the flow’ of zoek je bewust dingen op. Bijvoorbeeld om jezelf te verbeteren, uit te dagen of een spiegel voor te houden.

Een betere versie van zichzelf (worden)
Complete ontwikkeling gaat dus niet over het sec vergaren van vakkennis, het gaat over het geheel van facetten om maximaal te kunnen schitteren. Vaardigheden om vergaarde kennis in te kunnen zetten, zoals creatief denken, communiceren, presenteren. Vaardigheden die hard nodig zijn in de toekomst en die het verschil kunnen maken zoals netwerken, probleemoplossend werken en storytelling. Vaardigheden kortom, die jou helpen bij vooruitgang.

Ook voor bedrijven
We begonnen met een gezegde en we sluiten met een gezegde af. Het geheel is meer dan de som der delen. Want wanneer jij – als individu – je onder de vlag van het bedrijf kan en mag ontwikkelen, zal dit niet alleen leiden tot jouw complete groei, maar eveneens tot groei van een team, een afdeling en een bedrijf. In onze volgende artikel vertellen we daar meer over.

Bekijk hier welke opleidingen er binnenkort op de agenda staan.

>> Volgende keer: hoe werkt het trainen van vaardigheden?