PE-trends-en-ontwikkelingen

16-02-2022

Nieuws

Einde PE-periode nadert

Op 31 maart 2022 eindigt de huidige PE-periode. En met nog zo’n 6 weken op de teller, begint de tijd nu echt te dringen. Bij Lindenhaeghe houden we de PE-trends en -ontwikkelingen nauwgezet in de gaten. Wat kun je de komende weken (nog) verwachten?

Drukte in de lokalen
Nu de maatschappij weer langzaam opengaat, kiezen steeds meer adviseurs voor een klassikale training met aansluitend een examen. Dat betekent: drukte op de website (bij het boeken) en in de lokalen. Voorlopig zijn er nog genoeg plekken beschikbaar. Voel jij je niet prettig bij een klassikale training? Kies dan voor een virtual classroom of een andere vorm van online studeren.

Er komt nog wat aan
Het CDFD windt er ondertussen geen doekjes om: nog steeds ‘moeten’ veel adviseurs op examen. Twee weken geleden mailde de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) zo’n 50.000 diplomahouders met het signaal dat zij voor 1 april 2022 nog één of meer PE-examens moeten behalen om adviesbevoegd te blijven. Het gaat dus nog wel even druk blijven.

Twijfel jij of je helemaal klaar bent? Bekijk dan deze handige link van DUO Mijn Wft.

Mogelijk (iets) langer wachten op een antwoord
Onze Supportafdeling krijgt veel vragen. Dat komt niet alleen door de ‘normale’ PE-drukte, maar ook door de vele (last minute) afmeldingen en verplaatsingen in verband met corona. Hierdoor zijn de wachttijden (aan de telefoon en per mail) langer dat je van ons gewend bent. Ook kan het wat langer duren voordat je je diploma ontvangt. Wij vinden dat natuurlijk super vervelend en doen er alles aan om je zo snel mogelijk te helpen.

Laat je niet verrassen
PE Blogger Mark schreef er al over en ook op Support maken we het mee: het komt regelmatig voor dat adviseurs een Wft-examen boeken in plaats van een PE-examen. Meestal komt iemand daar op tijd achter, maar soms ook niet. Helaas zijn PE- en Wft-examens niet uitwisselbaar. Dus ook al heb jij je examens achter de rug, dan nog is het verstandig even in te loggen in Mijn Wft om te checken of je alle beroepskwalificaties veiliggesteld hebt.

En als laatste ‘tip’ binnen het thema ‘laat je niet verrassen’ willen we je graag meegeven dat het verstandig is niet op het allerlaatste moment examen te doen. Ook jij kunt ziek worden waardoor je je niet goed kunt voorbereiden of erger: je examen niet kunt maken. Zorg dat je minimaal twee weken respijt hebt voor een eventuele herkansing.

Boek hier jouw PE-opleiding + examen

Volgende week in onze nieuwbrief:
Wat moet je doen als je de PE-deadline niet haalt?

Mis ‘m niet.