PE Periode 2022 – 2025 gestart: trainers optimistisch

06-04-2022

Nieuws

Start nieuwe PE-periode

Op de laatste dag van maart was het nog flink druk in de examenlokalen. Trainers liepen af en aan om uitleg te geven over lastige onderwerpen en struikelblokken voordat de adviseurs opgingen voor een laatste PE-poging. In sommige gevallen tevergeefs. Maar in de meeste gevallen gelukkig succesvol.

1 april: nieuwe PE-periode
En toen was het alweer 1 april en startte de nieuwe PE-periode. Steeds meer professionals geven aan direct door te willen pakken met hun PE en de eerste trainingen en examens staan al gepland. Het studiemateriaal is bijna klaar; half april zijn alle syllabi en e-learnings gereed.

Trainer Anouk Hengeveld is groot voorstander van de Early Bird-aanpak: zo snel mogelijk weer op examen gaan waardoor de overlap in de onderwerpen tussen de vorige en huidige PE-periode in je voordeel werkt. Anouk ging zelf op 1 april op examen om ‘te snuffelen’ aan de nieuwe vragen. Anouk: ‘Ik vond de examens goed te doen. Het was een mooie mix van ‘nieuwe’ actualiteiten en ‘bestaande’ actualiteiten, wat natuurlijk logisch is. Toch werden we ook wel verrast door een enkel onderwerp. Uiteraard zijn wij nu hard bezig om deze onderwerpen optimaal te verwerken in onze syllabi, Slim Leren-vragen én oefenexamens. En natuurlijk komen alle onderwerpen aan de orde in onze PE-trainingen’.

Tip van Anouk:
Heb je het afgelopen jaar examen gedaan, wacht dan niet te lang met het inplannen van je nieuwe PE-examen(s). Je zult veel onderwerpen herkennen. Hoe langer je wacht, hoe meer je vergeet. Schrijf je in voor de korte (examen) PE-training, direct gevolgd door het examen: hiermee verhoog je je slagingskans. Het advies van Anouk: plan je opleiding + examen ergens in mei, start half april met voorbereiden en voilà, je bent direct klaar met je PE voor de hele periode.

Op naar een relaxte zomer!

Boek hier jouw PE Opleiding + examen