PE Blogger Mark schrikt zich een hoedje!

19-01-2022

Nieuws

PE Wft Blogger Mark

Hoi! Ik ben Mark, zelfstandig financieel adviseur, woonachtig in de Randstad en vader van een zoontje. Voor Lindenhaeghe blog ik regelmatig over mijn PE-rikelen.

In mijn vorige blog deelde ik een aantal tips & tricks rond het PE-examen. Hopelijk heb je er wat aan gehad. En moet je nog op examen? Hier kun je Tip 1 Boek het juiste examen! teruglezen. In deze blog vertel ik over mijn studieperikelen van afgelopen week en hoe ik me een hoedje schrok…

Binnenkort begin ik met een nieuwe studie Erkend Financieel Adviseur. En aangezien ik maandag een excuus zocht om niet naar de sportschool te gaan eh... goede studiemotivatie had, besloot ik alvast in te loggen in Mijn Online Leeromgeving om me voor te bereiden op de nieuwe opleiding.

PE/PA-niekaanval
Ik kreeg vrijwel direct een paniekaanval. Niet vanwege die nieuwe opleiding - al kreeg ik wel hartkloppingen van alle PA-modules die ik nog moet afronden om mijn certificaat te kunnen downloaden - nee, het ging verder. Al klikkend en scrollend kwam ik steeds terug op die PE-deadline van 1 april en ineens begon ik me af te vragen of ik het nou wel allemaal goed had gedaan. Beetje dat effect van op vakantie gaan en vervolgens tot aan Parijs twijfelen of je het gas uitgedraaid hebt.

Verkeerd examen geboekt
Je moet weten, ik ben eigenlijk best stressgevoelig. En meestal heb ik dat wel onder controle. Maar toevallig had ik die week een vakgenoot gesproken, die per ongeluk in plaats van een PE-examen, een Wft-examen geboekt had. Had hij gewoon helemaal niet door! Zelfs niet toen hij op examen ging. Hij vond wel dat de vragen niet echt aansloten op het studiemateriaal, maar nog ging er geen belletje rinkelen. En wat denk je? Hij was nog geslaagd ook!

Helemaal blij was hij. Tot hij de uitslag nog eens goed bekeek. Toen bleek dat hij het initiële examen Wft Schade zakelijk gedaan had. In plaats van de PE. En ondanks dat dit een zwaarder examen is, dek je er je PE-module niet mee af. Hij heeft het CDFD nog gebeld maar nee, hij moest alsnog PE-examen doen. Echt zo balen!

Spaans benauwd maar gerustgesteld
Precies dat schoot me te binnen toen ik inlogde in de Online Leeromgeving. Gelukkig stelde de Supportafdeling mij gerust. Ik had de (voor mij) juiste PE-examens gedaan. Ze wezen me ook nog op Mijn Wft van Duo, daar zie je heel overzichtelijk tot wanneer je adviesbevoegd bent en voor welke module. Heb ik ook nog gecheckt en inderdaad, ook hier stond alles goed.

Pfieuw. Nou ja, je begrijpt. De rest van de dag werd het niets meer met de voorbereiding voor mijn studie. Ik heb er maar een rustig avondje van gemaakt. Beter ook, het was tenslotte blue Monday, dan moet je de boel niet forceren.