PE Blogger Mark kan nu Plannen als een Pro

10-02-2021

PE Wft Blogger Mark

Hoi! Ik ben Mark, zelfstandig financieel adviseur, woonachtig in de Randstad en vader van een zoontje (8). Voor Lindenhaeghe blog ik regelmatig over mijn PE-rikelen.

Lees hier mijn vorige blog.

In mijn vorige blog schreef ik dat ik mijn PE-examens ging doorschuiven (naar 2021) en dat ik zou starten met een training Timemanagement in het kader van NL Leert Door. In deze blog vertel ik daar meer over.

In januari 2021 startte ik met Timemanagement en dat was één van de beste beslissingen van de afgelopen maanden.

Belastingdienst
Al na één dag was ik om: wat een leuke training! Echt zó anders dan een PE-training! Uiteindelijk zijn die ook prima, maar dat is vooral omdat de trainers van Lindenhaeghe grappig zijn. De PE-stof an sich is wat het is: droog en feitelijk. Zo’n PE-examen is een beetje ‘Belastingdienst’: leuker kunnen we het niet maken…

Maar nee, dan zo’n vaardighedentraining: da’s écht leuk! En je leert van alles over jezelf!

Mailbox kost veel tijd
Het begon ermee dat ik moest gaan bijhouden hoeveel tijd ik kwijt was aan bepaalde (dagelijkse) werkzaamheden. Grappig om te doen. Toen ik een paar dagen later terugkeek, zag ik zelf direct waar het misging. Zo bekijk ik veel te vaak mijn mailbox en pak ik direct elk mailtje dat binnenkomt op. Sinds ik de mailbox nu op vaste tijden per dag check, kost dit me veel minder tijd.
Ook de Eisenhower Matrix heeft me erg geholpen. Ik kan nu makkelijker in kaart brengen welke werkzaamheden welke aandacht moeten krijgen. Ik zei al tegen mijn vrouw: die matrix gaan we ook toepassen op ons huishouden. Dan kun je zien waarom ik mijn afspraken niet nakom (kwadrant II), namelijk omdat jij steeds met iets tussendoor komt (kwadrant I). Snapte ze natuurlijk niets van, want haar cursus Timemanagement start later dan die van mij. Maar echt, hier zit winst in!

Jammer dat het bijna afgelopen is
Afijn, inmiddels is de training bijna afgelopen. Echt jammer. Want hoewel de virtual classroom in het begin wennen was (bij sommige onderwerpen wil je mensen gewoon graag in het echt zien) was het vooral een heel leuke ervaring om zo’n soft skill-training te volgen. En ik heb er veel aan gehad. Had ik echt niet verwacht.

En ja, nu dus weer door met PE. Met een goede planning als het even kan. Ik wacht de actualiteitenwissel (1 april) even af, dan ga ik aan de slag met PE Inkomen (poging II). Voorbereiden, trainen en… geslaagd op examen als het even kan.

Maar nu eerst: met mijn zoontje naar buiten! De slee achter de auto en gáán.

Ook een training Timemanagement volgen? Kijk hier eens.