PE Blogger Mark bereidt zich voor op de finale!

18-08-2021

PE Wft Blogger Mark

Hoi! Ik ben Mark, zelfstandig financieel adviseur, woonachtig in de Randstad en vader van een zoontje. Voor Lindenhaeghe blog ik regelmatig over mijn PE-rikelen.

Lees hier mijn vorige blog.

In mijn vorige blog schreef ik over het EK Voetbal en hoe dit mijn examenvoorbereiding danig in de war ‘schopte’. In deze blog lees je hoe het is afgelopen. Eind juni ging ik op voor het Examen Hypothecair krediet. Ik wist dat ik me niet goed had voorbereid, maar ik hoopte op makkelijk ‘scoren’. Maar nee, het was niet mijn beste week. Ik wás al chagrijnig vanwege de verloren voetbalwedstrijd tegen Tsjechië, maar die 4 voor het examen maakte het er niet beter op.

Monopoly & Netflix
Gelukkig had ik daarna een weekje vrij. Mijn vrouw zei: ‘Kun je nu mooi voor je examen gaan leren!’ Dat was ik natuurlijk niet van plan, maar toen kreeg mijn zoontje corona en moesten we in quarantaine. Na twee dagen monopoly en Netflix was ik er wel een beetje klaar mee. En dus vertrok ik – tot grote vreugde van mijn vrouw – naar boven om te leren.

Inmiddels is mijn zoontje weer beter en ben ik weer aan het werk. Eind augustus staat er een examentraining op de planning en doe ik opnieuw examen. Ik kreeg de herexamenservice van Lindenhaeghe er gratis bij dus mocht ik zakken, dan kan ik ‘m nogmaals overdoen.

Detailvragen
Maar ik ga natuurlijk niet zakken. Want ik ben nu écht goed voorbereid. Moet ook wel, want het schijnt dat er steeds vaker detailvragen op de examens voorbij komen. Dat viel me de vorige keer dat ik examen deed ook al op trouwens. Echt van die pietlut-vragen over de exacte voorwaarden voor een STAP-budget of wat er openbaar is in een UBO-register. Who cares?! (Sorry CDFD, maar die dingen zoek je toch gewoon op als je ze nodig hebt?!)

#trotsopmark
Maar als ik deze dan haal straks, dan ben ik helemaal klaar! Is me dat even mooi #optijd. Mijn vrouw zal trots op me zijn. En in het najaar kan ik dan beginnen met een nieuwe opleiding, daar heb ik nu al zin in. Goed voornemen: elke avond een uurtje leren. Behalve als er voetbal op tv is natuurlijk!

Tot de volgende blog!