Opleidingsmanager Robbin: veel ruimte voor nieuwe ideeën

07-09-2022

Opleidingsmanager Robbin van Lindenhaeghe is een creatieve duizendpoot. Ze is niet alleen dagelijks bezig om de kwaliteit van onze opleidingen te verbeteren, ze maakt ook de mooiste microlearnings. Zowel inhoudelijk als vormtechnisch wil ze het beste voor de cursist. Tussen haar drukke werkzaamheden door, stelden wij Robbin enkele vragen.

Kun je kort omschrijven wat een Opleidingsmanager precies doet?

Als Opleidingsmanager kijk ik naar bestaande én nieuwe opleidingen. Sluit ons aanbod nog aan bij de wens van de klant? En: hoe borg ik de kwaliteit en actualiteit van een opleiding. Ook houd ik me bezig met onze Online Leeromgeving. Hoe kunnen we onze ontwikkelroutes verbeteren. Hoe kunnen we ze gebruiksvriendelijker en completer maken. De klantervaring is daarin leidend.

Wat maakt deze functie zo leuk?

Als je kijkt naar de ontwikkelingen op het gebied van onderwijsvernieuwing, is er veel ruimte voor nieuwe ideeën. Daarin kan ik mijn creativiteit kwijt. Zo maken we bij Lindenhaeghe sinds dit jaar microlearnings. De oude vorm – online colleges – sloot niet meer zo goed aan de ontwikkelbehoefte van nu. De microlearnings – korte video’s over een afgebakend onderwerp met aantrekkelijke visuele ondersteuning – voorzien beter in die behoefte. Ze zijn erg leuk om te maken, vooral omdat ze interactief zijn en je er alle kanten mee op kunt. En het is mooi om te zien hoe goed onze relaties deze nieuwe vorm waarderen.

Zie je meer van deze ontwikkelingen in de toekomst?

Zeker. Die ontwikkeling staat nooit stil. Neem nou de Virtual Classroom, die is destijds ‘in gebruik genomen’ vanwege corona. Het is nu tijd om te kijken naar verbeteringen op dit gebied. Niet alleen technisch – wat kan er allemaal en hoe maken we het gebruiksvriendelijker – maar ook: hoe richt je zo’n online training in, hoe breng je de informatie beter over. Dat is iets waar we komende tijd verder mee aan de slag gaan.

Nog een tip, iets leuks, voor mensen die momenteel studeren voor een examen?

Speciaal voor de Wft- en PE-examenkandidaten heeft Lindenhaeghe-trainer Sonja van Meijl een nieuwe motiverende video opgenomen. In deze interactieve video (‘Voorbereiding en juiste mindset voor het examen’) zoomt Sonja in op het examen zelf – hoe vlieg je dit het beste aan – en geeft ze vooral ook tips op het gebied van voorbereiding en bewustwording. Ikzelf ben super enthousiast over deze video; het is de perfecte leidraad voor professionals die ontspannen en goed voorbereid op examen willen gaan. De video is onderdeel van al onze Wft- en PE-studieproducten. Je vindt deze in je Online Leeromgeving.

Voorbeeld sheet microlearning: