Opleidingsbudget: Til jij jouw carrière naar een hoger niveau!

03-11-2021

Nieuws

Opleidingsbudget

Het opleidingsbudget is hét middel om dromen en kansen te realiseren. Het levert je niet alleen groei en ontwikkeling op; een opleiding is vaak óók een leuk en inspirerend uitje. Helaas blijft zo’n 40% van alle opleidingsbudgetten onaangesproken en verdwijnt dan aan het einde van het jaar als sneeuw voor de zon. Zonde! Want juist met een opleidingsbudget til jij jouw carrière naar een hoger niveau!

Persoonlijke ontwikkeling centraal
Een opleidingsbudget, ook wel bekend als ontwikkelbudget, zet je in voor jouw professionalisering en ontwikkeling. Het geeft jou als werknemer de regie over jouw ontwikkeling en biedt vrijheid om jouw ontwikkeltraject zelf in te richten. Kies je voor een vakinhoudelijke opleiding zodat je up-to-date blijft in jouw werkveld of wil je een training om bepaalde ‘soft skills’ verbeteren?

Ook jouw werkgever profiteert
Wie denkt dat een opleidingsbudget alleen maar voor de medewerker gunstig is, heeft het mis. Ook de werkgever profiteert ervan. Meer vaardigheden en kennis in huis bij de werknemer betekent ook meer vaardigheden en kennis binnen de organisatie. En die kennis kan de medewerker binnen de organisatie weer breder delen.

En niet onbelangrijk: de werkgever krijgt er een gemotiveerde, enthousiaste en bevlogen werknemer voor terug.

Vergroot jouw carrièrekansen
Door een opleiding of training te volgen verbreed of verdiep je jouw kennis, doe je nieuwe vaardigheden op of ontplooi je je op nieuwe gebieden. Jouw inzetbaarheid wordt daardoor breder en duurzamer. Hoe meer kennis en vaardigheden jij in je mars hebt, des te interessanter jij bent voor werkgevers, dus ook je eigen werkgever. Hoe meer kennis en vaardigheden jij in je mars hebt, des te interessanter jij bent voor werkgevers.

Uit onderzoek dat maar liefst 60% kiest voor doorontwikkeling om zo ‘de carrièrekansen te vergroten’

Blijven leren is een feestje

Jouw ontwikkeling = jouw toekomst. Door te investeren in jouw toekomst, houd je niet alleen jezelf als werknemer relevant, maar houd jij ook jouw carrière leuk en uitdagend! Immers, leren en plezier gaan hand in hand samen.

Heb jij nog geld in jouw ontwikkelpotje zitten? Dan wordt het nu misschien tijd om na te denken hoe je deze slim gaat inzetten!

Hoe? Daarover lees je volgende week meer in Eerste Hulp Bij Ontwikkelbudgetten!

Naar alle opleidingen
Naar persoonlijke ontwikkeling