Lindenhaeghe annuleert alle trainingen, opleidingen en examens

15-03-2020

Update d.d. 18 maart 2020

Wanhopig zijn

Lindenhaeghe annuleert alle trainingen, opleidingen en examens


Het zat eraan te komen, maar het was toch wel even slikken: afgelopen dagen hebben wij alle opleidingen, trainingen en examens tot en met 6 april 2020 geannuleerd. Een lastige boodschap. Maar ook een noodzakelijke: als opleider nemen wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid naar cursisten, klanten en medewerkers in een gezamenlijke missie om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Wat nu?
Onze Supportafdeling noteerde maandag een recordaantal telefoontjes en de mailboxen stroomden over. Begrijpelijk want: wat nu? De datum van 1 april – de datum waarop de nieuwe ontwikkelingen onderdeel worden van de PE- en Wft-examens – nadert en even leek het erop dat er op sommige locaties nog wel een los examen geboekt kon worden. Een lastige situatie waarin we continu werden ingehaald door de realiteit.

1-4: nieuwe toetstermen
Inmiddels is er meer duidelijkheid. DUO heeft alle examens tot en met 6 april geannuleerd. Daarnaast heeft het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD) aangegeven dat de datum van 1 april gewoon blijft staan. Dat betekent dat iedereen die straks opgaat voor een PE- of Wft-examen per direct te maken krijgt met de nieuwe toetstermen. Uiteraard kunnen jullie hierbij op onze hulp rekenen. Wij zorgen ervoor dat iedereen die niet meer vóór 1 april 2020 het PE- of Wft-examen heeft kunnen doen, straks toch klaar is voor de relatief kleine aanpassingen die de nieuwe toetstermen met zich meebrengen. Meer hierover lees je in het artikel ‘1 april: wat nu?’.

En hoe nu verder?
Net als bij veel andere bedrijven werken onze mensen waar mogelijk thuis. Wij zijn daarbij uiteraard goed bereikbaar. Zowel telefonisch als per e-mail (tijdens kantooruren). Daarnaast updaten we regelmatig de website en blijven we onze wekelijkse nieuwsbrief met de meest recente updates versturen. Uiteraard kijken we ook vooruit: wanneer de situatie langer duurt, welke trainingen gaan we dan online aanbieden?

Zoals Rutte het zo mooi in zijn speech zei: ‘Dit is een tijd waarin we elkaar moeten vinden.’ Laten we daar met z’n allen ons best voor doen.

Bereikbaarheid
Wil je ons bellen? Dat kan. Wij zijn telefonisch bereikbaar tijdens kantooruren. Wel kan het voorkomen dat we minder goed bereikbaar zijn. Je kunt daarom het beste een e-mail sturen.

Let op!
Duo verwerkt de exameninschrijvingen PE- en Wft momenteel niet. Ook niet voor data na 6 april 2020. Volg de berichten op onze website in onze nieuwsbrief voor de laatste ontwikkelingen.