NLP wat kun je d’r mee?

01-03-2019

Laatste nieuws Lindenhaeghe

NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren. Dat klinkt natuurlijk prachtig, maar wat houdt dat in? Remko Grijm, certified International Trainer of NLP, vormt de letters meestal om tot ‘Nieuw Leer-Potentieel’. “Want”, zegt Remko, “dát is de kracht van NLP; het vernieuwt, verfijnt én vergroot je potentieel om tot nieuwe en verrassende en behulpzame inzichten te komen.”

Een gesprek met een bevlogen coach, motivator én trainer:

Kun je vertellen wat wordt bedoeld met ‘NLP vergroot je potentieel’?
Remko: “In de jaren 70 deden Richard Bandler (computerdeskundige en wiskundige) en John Grinder (linguïst) een onderzoek. Ze vroegen zich af hoe het toch mogelijk was, dat sommige mensen zo succesvol waren. Wat was hun geheim?
De heren bestudeerden de fysiologie, het interne gedachteproces en de communicatie van bewezen succesvolle personen. De uitkomsten verwerkten ze in een model, waarmee ze opvallende resultaten boekten. Het door hen ontwikkelde systeem noemden ze NLP. Het krijg de bijnaam 'de software van het brein’. Kijkend naar de modellen waarmee wij nu werken, kun je zeggen dat NLP een handleiding is waarmee jij je brein, je gedachten, je houding, je communicatie én je gedrag, optimaal kunt voeden, controleren en (be)sturen.

En het mooiste is, je hebt profijt van NLP op elk vlak. Privé, zakelijk, tijdens een studie, op sportief gebied, noem maar op.”

Wat kan NLP specifiek voor de financial professional doen?
We weten allemaal dat er succesvolle adviseurs zijn en adviseurs die minder succesvol zijn. Hoe komt dat? Ligt dat aan de klanten of aan de adviseurs? Binnen NLP gaan we er vanuit dat oorzaken binnen onze eigen verantwoording liggen. Dat geeft namelijk keuze, kracht en creativiteit. Bovendien nodigt het uit om dingen anders te kunnen gaan doen. Dat betekent voor veel mensen, dat ze ruimte krijgen in hun gedachten en ten tweede dat ze met zichzelf aan de slag mogen. Je stelt jezelf de vraag: “Wat kan ik nu anders doen om wél mijn gewenste resultaten te halen?” En: “Wat doe ik nu, waardoor ik nog niet de resultaten heb gehaald die ik wil halen. En hoe kan ik dat veranderen?” Of, als het al heel goed gaat: “Wat kan ik dan nu nog anders gaan doen om het nog beter te maken?!”

Concreet biedt NLP voor financials een grote gereedschapskist met handvatten, taaltechnieken en inzichten, die het begrijpelijk en logisch maken dat adviesgesprekken op een hoger en daarmee beter én meer onderscheidend niveau kunnen plaatsvinden. Adviezen gaan van standaardwensen naar de onderliggende waarden. Klantgesprekken verlopen soepeler, beter, dieper en zullen de klant met zekerheid tot ambassadeur maken.

Kun je iets vertellen over de trainingen die jij geeft?
De Opleiding Certified Practitioner of NLP van NLPXperience is geschikt voor financieel professionals die een hoog niveau van commitment hebben. Mensen die echt toegewijd zijn om hun resultaten fors te verbeteren, zowel persoonlijk als zakelijk. De opleiding is intensief en enorm verrijkend. Binnen de groep creëren we een veilige omgeving en leren we van elkaar. Wij leiden mensen op die zeggen wat ze gaan doen, het vervolgens ook doen en dat écht bewijzen. Een vooropleiding is niet nodig. Enthousiasme, flexibiliteit en de bereidheid om uit je comfortzone te stappen zijn wel vereist!

Naast kennis vanuit NLP-theorie, ga je steeds direct aan de slag met het toepassen van die kennis door het doen van oefeningen. Hierdoor ervaar en zie je direct, dat de kracht van NLP werkt zodat je dit kunt blijven toepassen in jouw werk en privéleven.

Lees meer over de training NLP